Fit-o-meterparcours wordt broertje van BMX-piste, skatepark en voetbalveldjes

ZWIJNDRECHT. In zitting van 12 mei 2009 besliste het college van burgemeester en schepenen om het om het binnengebied van de Adhemar Borinstraat, waar vroeger het voetbalveld van Sparta was, een voorlopige invulling te geven in afwachting van de definitieve plannen in het kader van het nieuwe Ruimtelijk Uitvoeringsplan waarin er ook sprake is van een nieuwe verkaveling. Maar het is alvast een goede keuze om het toch wel ruim stuk grond in te vullen met realisatie voor de jongeren. Er kwam in eerste instantie reeds een skateterrein dat zo goed als dagelijks wordt gebruikt. Een parcours met heuveltjes werd aangelegd om met sportfietsen leuk te kunnen rijden. Maar om nu te zeggen dat het een BMX-parcours is, voldoet de piste niet. In de verste hoek werden dan ook nog twee minivoetbalveldjes aangelegd met de ballenvangers er bij. Nu is het de beurt aan een Fit-o-meterparcours.

Dagelijks komen scholen, sportverenigingen en andere groepen sporten in de sporthal. Bij mooi weer wordt ook veel opgewarmd en gesport in de omgeving van de sporthal. Een fit-o-meterparcours betekent voor iedereen een duidelijke meerwaarde tijdens sportieve activiteiten. Het is de bedoeling een fit-o-meter te plaatsen die start aan de sporthal en zich voortzet doorheen heel het binnengebied van de Adhemar Borinstraat. Natuurlijk steeds voor ogen houdend, dat het allemaal maar voorlopig is.

Raadslid Rony Dobbeleir wou weten of het onderhoud er van door de gemeentelijke diensten zal gebeuren en of de fit-o –meter onder het beheer van de sportdienst zal vallen en of er een verzekering is voor hen die er een kwetsuur oplopen of is het zoals bij andere speeltuigen op eigen risico.
In een antwoord zei sportschepen Herremans dat het deelnemen er onder eigen verantwoordelijkheid is. Het onderhoud zal gebeuren door ‘De Wase Werkplaats’ die daar trouwens meer werken uitvoert in de omgeving. De fit-o-meter krijgt een plaats in de sportinfrastructuur. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Hanne Marien geeft het voorbeeld aan schepen Marc Heynderickx en directeur Kockelberg van het Recreatiepark De Ster.SINT-NIKLAAS. Niemand minder dan sprintster Hanna Mariën, de atlete van AC...

SINT-NIKLAAS. Op donderdag 22 mei wordt de nieuwe fit-o-meter in het recreatiepark De Ster in gebruik genomen. Dat zal gebeuren door atlete Hanna Mariën, die geselecteerd is voor de Belgische...