Bouw nieuwe school nam stukje openbaar domein in

BURCHT. Reeds 6 jaar geleden werd een overeenkomst gesloten tussen de gemeente en de parochiale werken voor de oprichting van een nieuwe school aan de Idsteinlaan in Burcht. Op 23 juni 2009 werd die overeenkomst verlengd. De bouwaanvraag voor de oprichting van de nieuwe school werd inmiddels ingediend maar in de plannen zat ook een bijzondere kronkel die de gemeente nu wil rechttrekken. Op de hoek van de Idsteinlaan en de Paul Van Goethemstraat voorziet men een ingang, met trap en luifel, maar deze constructies bevinden zich op het openbaar domein - eigendom van de gemeente. Ze bevinden zich ook buiten het afgebakende perceel dat in opstal werd gegeven. Bovendien zitten er nutsleidingen onder die strook, en er bevinden zich twee plantvakken met bomen.

Stedenbouwkundig valt er op de afwerking van deze hoek niets aan te merken, want het kan volgens het bestemmingsplan van het RUP 'Idsteinlaan-Kloosterstraat', dat de oprichting van de nieuwe school mogelijk maakt. Maar de gemeente stelt er wel voorwaarden bij.

De afwerking op deze locatie zoals voorgesteld,  kan echter maar onder voorwaarden met desaffectatie van de grondstrook die wordt bebouwd uit het openbaar domein, aankoop van de grondstrook en kosten voor deze transactie ten laste van de inrichtende macht en andere kosten zoals verleggen nutsleidingen, verwijderen beplantingen, heraanleg openbaar domein eveneens ten laste van de inrichtende macht.
Er zullen uiteraard financiële consequenties aan vast zitten voor de schoolbouwers. De gemeenteraad verklaarde zich al principieel akkoord. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Aan het AC vertrokken een dozijn lopers om in estefattevorm het traject Zwijndrecht-Idstein af te leggen. Het waren burgemeester Willy Minnebo en de schepenen Kris Herremans en Ann Van...

ZWIJNDRECHT. Dinsdag 31 augustus om 9u vertrekken aan het administratief centrum op het Binnenplein 14 lopers  voor een estafetteloop naar het Duitse Idstein en dit jaar staat die in het kader van...