Weer Parkconcerten op 't Gaverland in juli en augustus

Image
Organisatoren Griet Vandermeulen, Wilfried Maes en Geert Kersschot.
MELSELE. Gaverland is nog steeds een bedevaartsoord gebleven en de voorbije meimaand heeft dat weer bewezen. Bedevaarders uit binnen- en buitenland, maar vooral uit Vlaanderen, bezochten weer de kapel en de bedevaartsomgang langs de ‘kapelletjes’. Daar waar vroeger de bedevaartweide was, de 'Oude Beeweg' , naast de kapel, werd aangelegd als een park. En daar worden in de maanden juli en augustus door de vzw Gaverland weer de echte zomers sfeer gebracht. Reeds tien jaar hebben enkele ondernemende Gaverlanders als  Wilfried ‘Wuff’ Maes, Geert Kersschot en Griet Vandermeulen er gezorgd voor aantrekkelijke programma’s waar ook telkens veel volk op af komt. Voor 2010 is dat niet anders.  Zij rekenen op een uitstekende zomer om het geheel op en top aantrekkelijk te maken.  Mensen komen vooral voor de sfeer naar ’t Gaverland en dat via de parkconcerten. 


Wilfried Maes blikt terug en vooruit: "Vorig jaar konden we, na enkele uitgeregende concerten in de vorige edities, van een echt succes spreken met enkele honderden bezoekers per concert. De namen op de affiche mogen dan soms niet zo bekend in de oren klinken, doch wij maken er een erezaak van door te kiezen voor kwaliteit, zodat je bij ons enkele pareltjes van artiesten kunt ontdekken". Maes weet precies waarover het moet gaan want zelf kent hij de muziekwereld als geen ander. Zelf stond hij al op honderden podia in binnen- en buitenland.  Hij geeft trouwens zelf weer de aftrap van de Parkconcertreeks.  Op donderdag 1 juli is er een super-de-luxe bluessession met diverse topmuzikanten uit de Benelux. 

Twee Amerikaanse bands, die enkele zomerfestivals in Europa aandoen, zullen hun opwachting maken op donderdagen 15 juli (Voodoo Swing) en 5 augustus (The Doc Marshalls).  Nog andere namen zijn Moodcollector (ska en reggae) op donderdag 8 juli, Quinteto Mambi (Cuba - latijns-amerikaanse muziek) op 22 juli, en Pas Mal+ (Afrikaanse muziek met enkele muzikanten van o.a. Zap Mama) op 29 juli. "Onze grote troef is het feit dat we alle concerten gratis aanbieden, het kleinschalig houden, en geen hardrock brengen om zo de goede verstandhouding met de buurt te bewaren", aldus Geert Kersschot.  Er komt verder een overdekte dansvloer en die wordt later nog aangevuld met enkele piramidetenten voor de Gaverlandse Feesten, waarin de Parkconcerten naadloos overlopen.

Die Gaverlandse feesten lopen van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus. Die zijn volledig gratis.   Op donderdag 12 augustus zorgt een Elvis Tributeband voor de nodige sfeer, gevolgd op vrijdag 13 augustus door een openluchtquiz.   De hoofdact wordt gevormd door The Seatsniffers op zaterdag 14 augustus, waarna er een Bal populaire is met Mama Jody.  Zondag 15 augustus tenslotte is er een rommelmarkt en het kampvuurfestival krijgt een prachtige muzikale uitsmijter met  ‘Het Orkest van de Rode Muizen’, met een originele mix van pop en klassiek. (Rolf Duchamps)

Image
Organisatoren Griet Vandermeulen, Wilfried Maes en Geert Kersschot.

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Goed nieuws voor muziekliefhebbers: van 2 juli tot en met 13 augustus 2024 kan je opnieuw zeven dinsdagavonden terecht in het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas voor de gratis...

MELSELE. Tot en met 11 augustus ontpopt de Oude Beeweg toch tot een bruisend groen park met lichtjes en muziek. Voor de goede verstaanders: ook dit jaar zijn parkconcerten in Gaverland. Elke...