De Ronde van 11 werd lentenatte fietstocht

Image
Klaar aan de start met vooraan de schepenen André Van de Vijver, die de start zal geven, en Kris Herremans en uiterst rechts Chris Vermeulen.
ZWIJNDRECHT. Wat ‘Lentefrisse Fietstochten voor 11.11.11 ‘ moesten worden is uitgedraaid op "lentenatte tochten". Zwijndrecht behoorde tot de 11 startplaatsen in Vlaanderen waar kon gefietst worden om eens duidelijk te stellen dat de beloften die in 2000 werden gemaakt door alle wereldleiders, dat tegen 2015 de armoede en honger op de wereld zou gehalveerd zijn, in 2010 nog steeds ver weg zijn. De Ronde van 11 was een nieuw initiatief van 11.11.11. In Zwijndrecht lag de organisatie in handen van de dienst sociale zaken met Els Van Hese als gangmaker.

Naast Zwijndrecht kwam de Ronde ook van start in Lier, Balen, Bredene, Dilbeek, Lubbeek, De Pinte, Zottegem, Sint-Truiden, Lommel en Poperinge. De bedoeling was om geld te verzamelen om bij 11.11.11. aan noden te kunnen voldoen. Het was wel goed gevonden om bronzen deelnemers te zoeken die 500 euro samen brachten, zilveren deelnemers die 1111 euro bijeen kregen of gouden deelnemer met 2015 euro. In Zwijndrecht bleef het bij brons voor het College van burgemeester en schepenen, 11.11.11. Temse en drukkerij Albe de Coker uit Hoboken.

Image
Leden van WTC Zwijndrecht zorgden voor de begeleiding op een tocht van 20 km.
’s Morgens werd al voor 54 personen een ontbijt klaar gezet. Dat kostte 4 euro. Om 10u vond de eerste groepsstart plaats met als ‘Bijzondere deelnemer’ het schepencollege van Zwijndrecht was vertegenwoordigd door André Van de Vijver, Irène Hoppe, Kris Herremans en Chris Vermeulen. In de druilerige regen werd voor de start een straaltje zon gebracht door een optreden van Fanfare De Scheldezonen uit Burcht. Nadat zij de "Chelsea Bridge" hadden gespeeld kon schepen Van de Vijver de start geven noemde het muzikaal optreden van De Scheldezonen ‘de epo’ nodig voor de 20 km. Hij gaf de start terwijl volksvertegenwoordiger Mieke Vogels hen uitzwaaide.
Het waren de afgevaardigden van de Wielertoeristenclub Zwijndrecht die de leiding hadden van het peloton van een dertig fietsers. De tocht ging langs Beveren waar in Jeugdhuis Togenblik een rustpunt was voorzien. Daarna ging het naar Kruibeke met een rustpunt in Basisschool Reynaert in de Kattestraat. Daar hing de geur van pannenkoeken.
Een groep van acht Antwerpse dames en heren van vriendenclub "Het Zuid vooruit" schreven in voor de tocht. Ze vonden het ook wel belangrijk naar Zwijndrecht te komen: "We zijn buren, die niet naast elkaar wonen", klonk het.

Image
Sander De Rudder en Sen Dhollander de twee deelnemers aan de ‘Millenniumzoektocht’, kregen aan de 11.11.11-stand een zak met passende gadgets in.
In Temse waren 14 fietsers van de 11.11.11. groep vertrokken om via Kruibeke, Zwijndrecht binnen te rijden. Ze hadden in hun gemeente ook 500 euro samen gebracht en waren in de Ronde van 11 dus "Bijzondere deelnemer".
Op het basketterrein aan de Sporthal, werd door de Gezinsbond gezorgd dat er een fel gesmaakte attractie was met een aanbod van verschillende gekke fietsen. Zowel volwassenen als kinderen konden zich hier amuseren. Maar helaas, toen de regen met bakken uit de lucht viel, viel ook de stilte rond de Sporthal. En toch waren er nog steeds moedige fietsers op pad zoals KWB-secretaris Georges Vriesacker en zijn dame. De fietsers die terug keerden kregen aan de registratiestand een cadeauzakje mee.

In de namiddag startte om 14u nog een groep maar groot in aantal was die niet. De regen bleef ongenadig het grote storend element. Toch zagen we nog een paar moedige wielertoeristen die over hun koerstrui een plastieken regenjasje hadden getrokken. Meer moest dat niet zijn om mee te rijden in de Ronde van 11.
Bij de jeugd hadden maar twee jongens de moed om toch hun 20 km te rijden en meteen ook aan de Millenniumzoektocht deel te nemen. Na afloop moesten ze een paar papieren invullen om hun mening te zeggen wat ze er van vonden. Sander De Rudder en Sen Dhollander kregen een plasticzak vol gadgets mee en fier dat ze waren.

Image
De spandoek die duidelijk maakte waarover het ging.
Als afsluiter van deze Ronde van 11 in Zwijndrecht, werd beroep gedaan op een fantastisch trio dat zich "The Sue Price Party" noemde. Ze traden al stappend, wandelend, springend en fris zingend op rond gitarist Erwin Vloeberg, zangeres Karin Boelaerts en leider Rudolf Hecke. Wat een trio! Ze brachten nummers uit de jaren zestig en zeventig en schepen André Van de Vijver kon zowaar alle nummers meezingen uit de tijd van  Shocking Blue, Golden Earring, Santana, Deep Purple, Monkees…’The Sue Price ‘ is eigenlijk een onderdeel van "The Incredible Time Machine" die dit jaar 10 jaar bestaan. Het drietal in Zwijndrecht liet wel duidelijk zien dat daar klasse achter zat. De voltallige groep bestaat uit 8 muzikanten. De groep komt uit het Leuvense.
"The Incredible Time Machine"  deed meer dan 500 concerten en ze brachten 3 full cd's uit, namen deel aan Eurosong, scoorden radiohits, doken op in tv-shows, en waar ze kwamen ging de boel onvermijdelijk in lichterlaaie! Overal in Vlaanderen, maar evenzeer bij opgemerkte passages in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en nu met ‘The Sue Price’ ook in Zwijndrecht. Alleen duizendmaal jammer dat rond hun optreden nog geen 25 toeschouwers waren uit de Ronde van 11. Ook al was de zon nu wel van de partij... (Rolf Duchamps)

Image
Voor de start werden de deelnemers van de groepsstart muzikaal verwelkomd door Fanfare De Scheldezonen uit Burcht o.l.v. Luc Goeman.

Image
De dag werd afgesloten met een fantastisch leuk optreden van ‘The Sue Price Party’

Image
De grootste groep was in Temse vertrokken en kreeg een bijzondere prijs.

Image
Deze groep sympathisanten van Antwerpen Zuid-Vooruit wilden de tocht door het Waasland niet missen.

 

 

 

Lees ook:

BEVEREN. De najaarscampagne 11.11.11. is volop aan de gang. Dit jaar ligt de nadruk op het Belgische ontwikkelingsbeleid in Centraal-Afrika. De landbouwers in het gebied geraken niet verder dan...

Zwijndrecht wil er een erezaak van maken om de Ronde van de 11 in de gemeente te doen slagen: vlnr: Els Van Hese van de dienst Sociale Zaken van Zwijndrecht, Schepen André Van de Vijver en Hilde...

Kris Peeters van de Derde Wereldraad leidde samen met Hans Verbeek de quiz in goede banen.ZWIJNDRECHT. In de refter van de Laarsschool werd door de Gemeentelijke Derde Wereldraad de 21ste 11.11.11....