Succesvolle 21ste 11.11.11-quiz

Image
Kris Peeters van de Derde Wereldraad leidde samen met Hans Verbeek de quiz in goede banen.
ZWIJNDRECHT. In de refter van de Laarsschool werd door de Gemeentelijke Derde Wereldraad de 21ste 11.11.11. Quiz gehouden. Er namen 11 ploegen van zes personen deel. Daarmee waren de organisatoren best tevreden al hadden ze in het verleden nog 21 teams die kwamen quizzen. De algemene leiding was in handen van Hans Verbeek en Kris Peeters.

De 11.11.11 Quiz kent dus al een rijke geschiedenis en vond vroeger nog plaats in het Gildenhuis, in het KSA-lokaal maar de laatste jaren hebben ze een gezellig onderkomen gevonden in de Laarschool. De vragen hadden een grote verscheidenheid  en een praktische proef vroeg handigheid voor vouwen en knutselen met papier, er waren muziekvragen, vragen bij dvd-beelden, kortom een quiz met een inhoud die het voor de deelnemers bijzonder aantrekkelijk maakte.

Voor het eerst werd bij de proclamatie een prijzentafel klaargezet. Naargelang de uitslag, mochten de ploegen een attentie komen uitkiezen. Er waren flessen wijn, boeken, cd’s met Sinterklaashits op, chocolade e.d.
De beste quizploeg was deze van de 'Lehman Brothers' die 70 punten verzamelden. Het waren familieleden van Kris Peeters uit Oelegem maar die toch al voor de 10de keer deelnamen: Jan Verbruggen, Bert Michielsen, Tom Bosmans en Johan Deliens. Eén keer per jaar nemen ze deel aan een quiz maar zoals bleek kunnen ze toch wel hun mannetje staan.

Image
De drie ploegen uit Zwijndrecht die met gelijke punten eindigden en samen 2de werden.

De 'Lehman Brothers' waren de rivalen van de Zwijndrechtse ploegen die met drie op de 2de plaats eindigden met 68,5 punten. Ook dat was wel een unieke uitslag. Het waren de 'Zeven' met quizzers geleid door Koen Bettens van get gemeentepersoneel, 'Fabgang' een poeg van oud-leiders van de Chiro en 'OWEEWW', de ploeg van de plaatselijke Wereldwinkel.

Image
de winnende ploeg: de 'Lehman Brothers'

De quiz werd ook aangewend om bij de aanwezigen even te wijzen op de nood aan nieuwe medewerkers. Er zijn nauwelijks vijf tot zes vrijwilligers die wat tijd vrijmaken om een activiteit te organiseren of gewoon een handje willen helpen. De 11.11.11-groep organiseert niet alleen de bekende deur-aan-deuractie mar ook een politiek debat, een aperitiefconcert, een film of een solidariteitsmaaltijd behoort tot de mogelijkheden.
Interesse, ideeën of bedenkingen kunnen in Zwijndrecht altijd worden overgemaakt aan het gemeentebestuur, Dienst Sociale Zaken, Binnenplein 1, tel.: 03.250.49.30 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  In Zwijndrecht werkt 11.11.11 heel nauw samen met andere lokale organisaties en dat maakt het nog interessanter. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BEVEREN. De najaarscampagne 11.11.11. is volop aan de gang. Dit jaar ligt de nadruk op het Belgische ontwikkelingsbeleid in Centraal-Afrika. De landbouwers in het gebied geraken niet verder dan...

Klaar aan de start met vooraan de schepenen André Van de Vijver, die de start zal geven, en Kris Herremans en uiterst rechts Chris Vermeulen.ZWIJNDRECHT. Wat ‘Lentefrisse Fietstochten voor...

Zwijndrecht wil er een erezaak van maken om de Ronde van de 11 in de gemeente te doen slagen: vlnr: Els Van Hese van de dienst Sociale Zaken van Zwijndrecht, Schepen André Van de Vijver en Hilde...