"Een bruisende buurt begint hier"

ZWIJNDRECHT. De intens werkende KWB van Zwijndrecht is klaar voor 2010. Bestuur en leden hebben zich voorgenomen om de slogan 'Een bruisende buurt begint hier' waar te maken in Zwijndrecht en Burcht. Op zaterdag 9 januari nemen ze dat zelfs heel letterlijk want tijdens de maandelijkse gezelschapsspellenavond in Ontmoetingscentrum De Regenboog zullen vanaf 19u30 'speelse nieuwjaarswensen' kunnen worden uitgewisseld.

De gezelschapsspellenavond van januari wordt dus nét iets anders dan de andere. Op deze eerste activiteit van het jaar KWB aan al haar leden de beste wensen. Aanbieden bij een glaasje cava. Mee spelen of niet, iedereen is er welkom en deze avond is gratis voor alle KWB leden. Omdat op die avond ook het vreugdevuur in de gemeente plaatsvindt, nodigt KWB ook daarna de sympathisanten, uit.

gezonde voeding

Op donderdag 28 januari om 20 uur komt diëtiste Anne Van Steenkiste In het zaaltje achterin café De Oude Kroon vertellen over 'Minder kilo's door gezond leven'. Ze heeft het over hoe men gezonder kan leven door gezonde beweging en een gezonde voeding. Dat men bovenop de verbeterde gezondheid ook nog eens kilo's kwijtspeelt is mooi meegenomen.
De voorbije feestdagen waren eerder een aanval op de gezondheid. Velen bewegen te weinig, en vooral eten en drinken ze te veel en verkeerd. Op 28 janurai wordt daarover gesproken. De inkom bedraagt 8 euro met drankje in begrepen. Als KWB lid betaalt men maar 5 euro.

Eerste dinsdag van iedere maand om 20u is er in het zaaltje achter café Machuit aan Dorp West het maandelijks ledenforum waarop iedereen welkom is. Het is geheel vrijblijvend.

wandeldag

Zondag 28 februari is er weer 'Wandelen aan de rand van het Land Van Waas'. De  jaarlijkse wandeldag van KWB Zwijndrecht is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip voor de wandelaars uit de wijde omgeving. Van Geel tot Terneuzen, van Essen tot Lier, van overal komen ze erop af. Na afloop krijgen we steevast complimentjes over het duidelijke parcours en de vlotte organisatie.
Veel KWB-leden, werken mee aan deze organisatie. Voor zaterdag 27 februari worden nog mensen gezocht die mee willen pijlen hangen op een deel van het parcours. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

RUPELMONDE. De KWB blijft elk jaar er alles aan doen om van de voettocht naar Scherpenheuvel een erezaak te maken. Dit jaar gaat de voetbedevaart door op zaterdag 22 en zondag 23 mei.

REGIO. De KWB heeft voor de komende maanden weer het 'Waas Joggingscriterium' geprogrammeerd. Reeds voor de 20ste keer zit het in 2010 in de organisatie. Het motto blijft al enkele jaren...

ZWIJNDRECHT/MELSELE. Een voorbeeld van een schitterende samenwerking wordt geïllustreerd door een Valentijnsontbijt van de KWB van Melsele dat door hun vrienden van KWB Zwijndrecht wordt...

Wandelaar Van Raemdonck uit Burcht, mocht zeker niet ontbreken. Hij is een wandelaar die er bijna dagelijks op uit trekt. Afkomstig uit Beveren stapt hij regelmatig naar zijn geboortedorp. Hier aan...

ZWIJNDRECHT. De KWB sluit de maand februari af met de alom geprezen en zoals het bestuur zegt "de vaak geïmiteerde maar nooit geëvenaarde wandeldag". Dit evenement geeft de KWB...

De huidige cover van het ledenblad van KB Kruibeke. Er wordt gezocht naar een nieuw idee.KRUIBEKE. KWB Kruibeke heeft een wedstrijd uitgeschreven rond een ontwerp vooreen nieuw voorblad of logo voor...