Twee Wase vrouwen genomineerd voor 'Yunomi Vrouw van het Jaar'

Image
Op deze banner staat bovenaan 2de van links Els Servranckx, onderaan in het midden met haar twee kinderen Saskia Seymus uit Temse en uiterst rechts Kimberly Lema uit Sint-Niklaas.
SINT-NIKLAAS/TEMSE. Vrouwenplatform Yunomi houdt een grootse verkiezing waarbij vrouwen stemmen op hun10 inspirerende voorbeelden. Hiervoor zijn in Vlaanderen tien vrouwen genomineerd die andere vrouwen met hun verhaal hebben geïnspireerd in de dagelijkse Yunomi rubriek ‘Vrouw van de Dag’. Voor Oost-Vlaanderen zijn er drie geselecteerd en daarvan zijn er twee uit het Waasland: Kimberly Lema uit Sint-Niklaas en Saskia Seymus uit Temse. De derde is Els Servranckx uit Ninove.

Door een bezoekje te brengen aan de zeer aantrekkelijke website Yunomi.be kan men stemmen op de "‘Yunomi Vrouw van het Jaar’ en dat nog tot zondag 27 december. Maar om te kunnen stemmen, moet men eerst lid worden van Yunomi. Dat is gratis op Yunomi.be te doen. Als lid geniet men trouwens van heel wat voordelen zoals gratis producten testen, sparen voor mooie kwartaalcadeaus of deelnemen aan wedstrijden waarmee men prachtige prijzen kan winnen. Dat toch terzijde gemeld.

In een rubriek komen elke dag vrouwen aan het woord met verhalen over hun eigen leven waarin bezoekers van de site zich kunnen herkennen of door laten inspireren.
Iedere dag vertelt de ‘Vrouw van de Dag’ op Yunomi.be over ervaringen in haar leven aan de hand van vragen als: Hoe ziet jouw (favoriete) dag eruit? Wat doe je het liefst als je tijd voor jezelf hebt? Waar ben je trots op? Wat zou je doen als je de loterij wint? en Welk levensmotto wil je delen met anderen?
In ‘Vrouw van de dag’ vertelt iedere dag een andere vrouw over haar bijzondere ervaringen. Ervaringen waarin vele andere vrouwen zich herkennen en door laten inspireren. Veel bezoekers van het platform laten dit merken: sinds de start in juni van het Benelux platform Yunomi hebben meer dan 2 miljoen vrouwen het nieuwe platform bezocht en zijn er meer dan 750.000 reacties en artikelen geplaatst.

De drie Oost-Vlaamse vrouwen inspireerden met hun verhaal en werden hiervoor genomineerd. Midden januari 2010 maakt Yunomi de winnares bekend. Zij ontvangt naast de titel ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’ ook een award en een verwenpakket.
 
Kimberley Lema (Sint-Niklaas), wist te verrassen door als twintigjarige resoluut voor het moederschap te kiezen. Met twee kleine kinderen is zij een gelukkige huisvrouw die hierin een ambitieuze carrière ziet.
Saskia Seymus (Temse), heeft een drukke job met veel verantwoordelijkheden en combineert dit met de opvoeding van haar kinderen. Zij wist vooral te inspireren door haar oproep aan alle vrouwen om zich minder schuldig te voelen over het feit dat ze kinderen en werk combineren.
Els Servranckx (Ninove), moeder van 2, waagde de sprong in het duister toen ze haar job opgaf en voor het onbekende koos. Haar lef om alle zekerheden op te geven zorgde voor veel bewondering bij de andere vrouwen.

De woordvoerder van Yunomi, Michon Van Doorn, Manager Multi-brand Platforms Unilever Benelux over de bedoeling:
-"Yunomi gelooft dat iedere vrouw een verhaal heeft en geeft hen hiervoor een podium. Wij zijn erg onder de indruk en soms zelfs ook aangedaan door de verhalen die vrouwen dagelijks op ons platform plaatsen. Door de verkiezing ‘Yunomi Vrouw van het Jaar’ te organiseren, hopen wij ook andere vrouwen te overtuigen om hun verhaal te doen en zo anderen te inspireren."

Yunomi is een platform dat vrouwen raakt en inspireert. Door de combinatie gezin, huishouden en werk hebben vooral vrouwen tussen de 30 en 50 jaar steeds minder tijd voor zichzelf. Ze gunnen zichzelf weinig extra’s. Yunomi voorziet deze vrouwen in hun behoefte aan meer tijd voor zichzelf. Het online platform biedt vrouwen een podium om hun eigen verhalen te delen of te reageren op die van anderen. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

REGIO. Yunomi, een website voor en door vrouwen, heeft tien vrouwen met een merkwaardig verhaal genomineerd als 'Yunomi Vrouw van het Jaar'. Onder hen is de 52-jarige Christel Van De Voorde uit...

SINT-NIKLAAS. Yunomi, het online platform voor vrouwen, kiest voor de tweede keer de 'Yunomie Vrouw van het jaar'. Het platform heeft tien Vlaamse genomineerd, waaronder de 20-jarige Lisa-Marie...