Beverse 70-jarigen vierden feest

Image
Viviane De Dobbelaer ontving uit handen van het comitélid Irène Rotthier een attentie omdat zij vanuit Blankenberge naar Beveren was gekomen.
BEVEREN. In zaal Olympia kwamen de zeventigjarigen van Beveren bijeen om dit groots leeftijdsfeest niet ongemerkt te laten voorbijgaan. Van de 87 aanwezigen waren er precies 50 Beverenaars die in 1939 waren geboren. De reünie bracht  hen weer in contact met de klasgenoten uit het lager onderwijs in de verschillende Beverse scholen.

De 'Club 39' zoals de stuurgroep zich noemt, kwam voor het eerst bijeen in 1994 nadat de 50 jaar werd gemist. Onder impuls van Etienne Smet werd dan een stuurgroep opgericht die tot op heden om de vijf jaar de reünie organiseert. Behoren ook tot comité: Irène Rotthier, Marie –Thérèse Jegers, Gabriël De Coninck en Flor Van de Velde.

Bij de aanwezigen ook enkele bekenden met o.a. Wilfried Lauwers, gemeenteraadslid en ex-schepen en Walter Van Remortel, pastoor van Zwijndrecht-Burcht. Ereburgemeester François Smet was verontschuldigd.

Een bijzondere attentie was er voor Vivianne De Dobbelaer, echtgenote Roger Van Spittael, omdat ze de verre verplaatsing vanuit Blankenberge hadden gemaakt. Irène Rotthier overhandigde haar een geschenk.(R.D.)

Image
De zeventigjarigen van Beveren die in zaal Olympia hun reünie hielden.

 

Lees ook:

De klasfoto uit, vermoedelijk, 1948.ZWIJNDRECHT. De tijd is weer aangebroken dat alles wordt voorbereid om te gaan feesten ter gelegenheid van een speciale verjaardag. In het najaar zullen ze weer...