Klasgenoten vinden elkaar terug

Image
De klasfoto uit, vermoedelijk, 1948.
ZWIJNDRECHT. De tijd is weer aangebroken dat alles wordt voorbereid om te gaan feesten ter gelegenheid van een speciale verjaardag. In het najaar zullen ze weer samen zitten, de 50, 60 of 70-jarigen. In Beveren komen de 70-jarigen samen op zaterdag 17 oktober in de Olympia. In Zwijndrecht is er voorlopig niets te horen van een leuk weerzien van de 70-jarigen maar geen nood, in de Oude Kroon was er vorig weekend toch reeds een reünie van dames die destijds als klasgenoten in de lagere school van het Immaculata Instituut zaten.

Nu ze in 2009 zeventig worden nam Hélène De Meersman het initiatief om zoveel mogelijk klasgenoten nog eens samen te brengen. Dat gebeurde voordien nooit, tenzij als 50 -jarigen maar dat was dan voor iedereen van Zwijndrecht én Burcht en lang niet iedereen was daar aanwezig.

Hélène De Meersman ontmoette Lucienne Vercruyssen en vertelde haar wat ze wilde realiseren. Die was ook enthousiast en er werd gezocht naar andere klasgenoten die alsnog in de gemeente woonden. Aan de hand van een klasfoto, uit 1948 denken ze, kon Hélène zich nog heel wat meisjes van toen herinneren. Gedurende een paar maanden werd telefonisch contact gezocht en degenen die werden bereikt, legden op hun beurt ook contacten.

Image
Zo zag de klas er uit meer dan zestig jaar geleden (1948)

Tijdens het volle zoekwerk, werd reeds een datum vastgelegd om samen te komen in de Oude Kroon in Zwijndrecht. Een veertiental dames werden nu al bereikt en wie kon was op de réünie aanwezig. Het was een bijzonder geslaagd
weerzien waar de tijd van toen op school met die zuster Jovita die zich altijd zo kwaad kon maken. Toen ze Maria eens uit de bank wilde sleuren, trok zij de 'kap' van de non af.

Hélène De Meersman noemde het een succes toch zoveel klasgenoten terug te vinden en de kern van negen die aanwezig was staat er op dat er nog een vervolg komt. De negen waren: Hélène De Meersman, Maria Van Bogaert, Denise Hemelaer, Denise Van de Vijver, Fabienne Aerts, Lucienne Vercruyssen, Frieda Van Hoorick, Hilda Proost en Marianne Truyman. Nu al werd daarvoor zaterdag 9 januari 2010 gereserveerd. Er wordt ook nog verder gezocht naar andere klasgenoten, geboren in 1939. Ze kunnen zich melden op 03/253.03.45. (Rolf Duchamps)

Image
De klasgenoten die 70 jaar zijn of worden: vooraan vlnr: Marianne Truyman, Hilda Proost, Denise Van de Vijver en Maria Van Bogaert. Achteraan vlnr: Frieda Van Hoorick, Lucienne Vercruyssen, Fabienne Aerts, Hélène De Meersman en Denise Hemelaer.

 

 

Lees ook:

Viviane De Dobbelaer ontving uit handen van het comitélid Irène Rotthier een attentie omdat zij vanuit Blankenberge naar Beveren was gekomen.BEVEREN. In zaal Olympia kwamen de zeventigjarigen van...