Opgepast voor gladde brugjes

Image
Het bord dat aanmaant voorzichtig te zijn.
BEVEREN. We weten het nog, eind vorig jaar was er nogal wat te doen rond brugjes die glad lagen. Zoals deze aan Corterwalle. Mensen gleden uit en fietsers waren ook al niet veilig wanneer ze over zo’n brugje moesten. Ook in de Spoorweglaan in Melsele. Het was gemeenteraadslid Nico Lauwaert (VL B)die het op de gemeenteraad bracht. Bij nat en sneeuwweer zijn deze houten bruggen aan Cortewalle en in de Spoorweglaan gevaarlijk glad, met reeds enkele valpartijen tot gevolg.

Daarom stelde Nico voor om de brugjes te bekleden met een materiaal dat minder glad is dan momenteel het geval is. Het gemeentebestuur ging akkoord en beloofde de ondergrond van de brugjes op de meest gepaste wijze minder glad te maken. Maar aan Cortewalle vonden we dan toch wat anders. Daar worden de bezoekers aangemaand gewoon voorzichtig te zijn via twee borden. In verschillende talen. Ook dat is uiteraard voor dat korte stuk tot aan de deur van het kasteel, een oplossing. Maar het valt wel op: de borden zijn geel-zwart. Van welke partij zijn dat ook weer de kleuren? (r.d.)

 

 

Lees ook:

Houten brugjes zoals deze voor kasteel Cortewalle in Beveren kunnen bij regen- en vriesweer zeer glad zijn.BEVEREN. Slippen op houden brugjes is van alle tijden. Het is aan te raden steeds goed uit...