Klusjesdienst nieuwe hulp voor alle inwoners

Image
De klusjesman Marc De Block en zijn assistent Patrick Pieters.
BEVEREN. Vanaf januari komt de Beverse klusjesdienst officieel in dienst. Om die aan de bevolking te kunnen aanbieden, werd in de schoot van het PWA Beveren én met de ondersteuning van de gemeente, de VZW Sociale Economie Beveren opgericht en deze nam het initiatief. De oprichting van deze dienst werd voorzien in het Sociaal Beleidsplan.

De klusjesdienst heeft tot doel de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren door het uitvoeren van kleine herstellings- en onderhoudswerken van beperkte omvang. Een prachtige omschrijving is dat wel maar wat houdt de dienst nu in?

De klusjesman komt naar alle inwoners van Beveren en de locatie waar de klussen moeten worden uitgevoerd, moet in Beveren gelegen zijn. Ze moeten ook uitgevoerd worden in de privé -woning die de aanvrager zelf betrekt, zowel gehuurd als in eigendom. Dat brengt ook mee dat klussen in een winkelruimte niet is toegelaten en wie in een huurhuis woont kan ook geen klus laten klaren als dat door de eigenaar moet gebeuren.

Het gaat over kleine klusjes in en rond de woning zoals kleine schrijnwerkerij, loodgieterij, schilderwerken en klein tuinonderhoud. Dus herstellingen die beperkt zijn in tijd en omvang. De initiatiefnemers vinden ook dat de klusjesdienst vaak een goede oplossing is omdat bij professionele vaklui de wachttijden voor kleine werken wel eens fel oplopen. Daarom staat het klusjesteam klaar om snel te komen tussen 8u15 e 12u15 en tussen 13u en 16u en dat van maandag tot vrijdag.

Let wel op, de klus mag maar 4 uren duren en er mag ook geen dagen bij dezelfde gewerkt worden. De aanvrager moet eerst zelf zorgen voor de nodige materialen. Wie bv. voor’ schilderwerken de klusjesman vraagt, moet zelf voor de verf zorgen. Moet er een handvat aan een bad gezet worden, zorg dan zelf voordat handvat! Spijkers, vijzen en zo, dat heeft de klusjesman wel bij.

Image
Het team achter de klusjes dienst met rechts Patrick Pieters en Marc De Block, in gezelschap van Wim Van Gerwen van de dienst Sociale Economie en schepen Dirk Van Esbroeck. De dame rechts vooraan is coördinator Nathalie Leysen.

De klusjesman van Beveren is Marc De Block, die 27 jaar ervaring heeft bij General Motors waar hij ook alle klusjes moest doen in het onderhoud. Hij is reeds van 1 december in dienst om zich voor te bereiden. Zijn assistent is Patrick Pieters, eveneens uit Beveren. De coördinatie van de aanvragen zal gebeuren door Nathalie Leysen, die na het overleven van de proeven, werd aangesteld.

De klusjesdienst is gevestigd in de Werkwinkel in de Bijlstraat 5 bus 2, tel.: 03.750.97.17 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beroep doen op de klusjesman is natuurlijk niet gratis. Het gewoon tarief staat op 25 euro per uur plus een forfaitaire verplaatsingsvergoeding van 10 euro. Het sociaal tarief bedraagt 7,5 euro en geld voor mensen die een attest van het OCMW kunnen voorleggen of een verhoogde tussenkomst van de ziekteverzekering genieten.

De klusjesdienst heeft nog geen logo, maar er loopt nu een wedstrijd onder het gemeentelijk - en OCMW-personeel. Tegen 19 januari moeten alle ontwerpen binnen zijn. Er is een prijs van 100 euro aan verbonden voor hem of haar die een winnend logo voorlegt.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BEVEREN. Dankzij een samenwerking tussen de gemeenten Kruibeke, Zwijndrecht en Beveren, rijdt de klusjesdienst van Beveren nu ook naar Kruibeke Zwijndrecht om daar mensen te helpen bij kleine...

BEVEREN. De klusjesdienst van de gemeente, een initiatief van Sociale Economie Beveren vzw, kent een groot succes. Zowat alle dagen zijn gevuld voor het uitvoeren van kleine herstellingen bij de...

TEMSE. In 2008 ging het OCMW van Temse van start met een gloednieuwe klusjesdienst voor de OCMW-thuiszorgdiensten (gezins-en bejaardenzorg en poetsdienst). De bedoeling van deze klusjesdienst was om...

Het team van de Beverse klusjesdienst met leider Marc De Block achter het raampje en rechts de schepenen Van Esbroeck en Cools.BEVEREN. Sinds 1 januari 2009 bestaat in de gemeente Beveren een...

Karel Fonck (diensthoofd technische dienst), Ingrid Meeus (OCMW- voorzitter) en Peter Mettepenningen (klusjesman OCMW Temse)TEMSE. Vanaf 15 juli gaat de klusjesdienst van het OCMW van start. Een...