Daar komt de klusjesdienst aan

Image
Karel Fonck (diensthoofd technische dienst), Ingrid Meeus (OCMW- voorzitter) en Peter Mettepenningen (klusjesman OCMW Temse)
TEMSE. Vanaf 15 juli gaat de klusjesdienst van het OCMW van start. Een dienst die echt wel een noodzaak is in het huidig tijdsbeeld. Trouwens, binnen de dienst 'thuiszorg' van het OCMW Temse een stijgende vraag naar occasionele klusjes. In dat kader besliste de OCMW-raad onlangs op te richten.

 

De gebruikers van de OCMW thuiszorg -en poetsdienst kunnen gebruik maken van de gloednieuwe OCMW-klusjeshulp. Peter Mettepenningen, de hiervoor opgeleide klusjesman, zal allerlei courante klusjes ten huize uitvoeren waarvoor geen tussenkomst van een specifieke vakman vereist is.

 

Volgende klusjes komen alvast in aanmerking: kleine behangwerken, kleine schilderwerken, afwassen muren, plafonds, rolluiken, afwassen koepels, glazen dak, opruimen garage, zolder, kleine herstellingen zoals reparaties van muren, plafonds, ramen, deuren, rolluiklinten, herstellen lekkende kranen, ... 

Voor deze klusjes zal een klantenbijdrage gevraagd worden rekening houdend met het inkomen en op basis van volgende formule : forfait per uur (7 euro) + uurtarief op basis reglementering dienst gezinszorg (waarbij rekening gehouden wordt met het inkomen van de klant) + kilometervergoeding van 0,30 euro/km

 

OCMW voorzitter Ingrid Meeus: "Met de oprichting van deze klusjesdienst hoopt het OCMW Temse alvast tegemoet te komen aan de veelvuldige vragen van onze thuiswonende bejaarden. Kleine klusjes, zoals hierboven vermeld, zijn voor deze hulpbehoevende bejaarden vaak een onbegonnen werk. Het is dan ook de taak van het OCMW om hierbij hulp te bieden. En met succes. Nog voor de start van de klusjesdienst zijn er al tal van vragen voor klusjes in huis bij het OCMW binnen gestroomd." (Rolf Duchamps)