Toch nog een Zwijndrechtse Ballonmeeting 2009?

ZWIJNDRECHT. De kans is zeer groot dat er dan toch nog een ballonmeeting komt in Zwijndrecht in 2009. De gemeente die het vijf jaar lang als een visitekaartje kon gebruiken, heeft wel vrij verrassend besloten om er geen geld meer aan uit te geven. Tijdens de openingstoespraak in 2008, uitte burgemeester Willy Minnebo nog zijn fierheid om zo’n activiteit binnen de gemeente te hebben.

Hij keek ook zeer positief naar de toekomst van deze Zwijndrechtse Ballonmeeting. Maar het moet toch zijn dat er geen geld genoeg meer voor is en natuurlijk werd de beslissing ook gekoppeld aan het feit dat de kans elk jaar bestaat dat de ballons niet kunnen opstijgen omwille van verkeerde weersomstandigheden. Dat de gemeentelijke dienst Midddenstand er te veel werk aan heeft is praat tegen de vaak.

 

de geboorte van V.Z.B.O


De beslissing van het college van burgemeester en schepenen is genomen maar in Zwijndrecht is nu een groep fans van de ballonmeeting opgestaan en heeft al plannen klaar om in 2009 de 6de editie op poten te zetten. Dus niet meer de gemeente maar een tiental individuele personen zullen proberen instaan voor de organisatie. Ze kozen als naam de V.Z.B.O. of Verenigde Zwijndrechtse Ballon Organisatie. Een naam die op een eerste bijeenkomst op dinsdag 28 oktober in de Point aan de Verbrandendijk werd gekozen. Er zal een noodzakelijke vzw worden opgericht.

 

Image
De initiatiefnemers die de organisatie Zwijndrechtse Ballonmeeting willen verder zetten nadat de gemeente afhaakte.
 

 

Doch, om de organisatie van de ballonmeeting mogelijk te maken, zal eerst moeten gezocht worden naar de nodige sponsorgelden. Om alles te realiseren is toch ongeveer 25.000 euro nodig. Pas als dat rond komt, kunnen we spreken over de 6de Zwijndrechtse Ballonmeeting op de terreinen van Westpoort. Het gedeelte van het ballongebeuren zelf zal opnieuw door de plaatselijke ballonvaarder Marc Verhelst op zich worden genomen.

 

Als voorzitter van de VZBO werd nu al Godelieve Thomas aangesteld en Gilberte Van Britsom wordt penningmeester-secretaris . Misschien wordt 28 oktober 2008 wel een historische dag voor de Ballonmeeting van Zwijndrecht, een organisatie waarop de bevolking in het kader van Vlaanderen Feest!, dik recht op heeft. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Team Madness gaf ook aan de kleinste bezoekers mogelijkheden om deel te nemen. Hier wordt het boomstam(metje)werpen aangeleerd.ZWIJNDRECHT. Een ballonmeeting organiseren houdt altijd risico’s...

Dit is de Smurf die in zowat gans Europa de show zal stelen. De letters TVP 1 verwijzen naar de Poolse Televisie want een week voordien was de smurfzeppelin in Warschau.ZWIJNDRECHT. De 5de editie...

dit is de blikvanger: de SmurfzeppelinZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur heeft uit de samenwerking met ballonvaarder Mark Verhelst reeds bijzonder veel successen geput bij de viering van het Feest van...