Inhoud Jaarboek 2007 van het Gemeentemuseum bekend

TEMSE. Op vrijdag 7 november om 20 uur vindt in Roxy (bovenzaal), Stationsstraat 29, de officiële voorstelling plaats van het Jaarboek 2007 van het Gemeentemuseum. Er zal een heel programma worden afgewerkt waarbij ook de historiek Gemeentemuzeum nog eens wordt voortgesteld door Marijke Dierickx. Jozef Dauwe, gedeputeerde voor Cultuur Oost-Vlaanderen, zal de feestrede houden t.g.v. 65 jaar Gemeentemuseum resp. 25 jaar Gemeentemuseum. Burgemeester Luc De Ryck stelt dan het Jaarboek voor.

 

Image
De Gallienoten die in het Jaarboek een hoofdstuk krijgen. V.l.n.r. Luc Vivier, Fred Hemelaer, Dirk Van De Maele, Ludo Hemelaer en Roland Van De rvieren

 

De inhoud is gekend:
• Woord Vooraf - door Romain van Hautekerke, voorzitter
• De zoutproductie in de 19de eeuw, zoutziederijen in Temse, Steendorp en Rupelmonde - door Julien en Jean Lijssens
• Joannes Baptiste Nijs (1714-1798), tin- en loodgieter te Temse - door Wim Nijs, tweede laureaat Geschiedenisprijs Theo De Decker 2007
• Historiek kleinkunstgroep De Gallienoten - door Luc Vivier
• In galop door Temse in 2007 - een overzicht van de voornaamste gebeurtenissen en manifestaties in Temse in het voorbije jaar.

Op de voorstelling van het Jaarboek is iedereen welkom. Wie het boek wil in bezit krijgen, moet er 23 euro voor meebrengen. Naderhand zal het te verkrijgen zijn tijdens de weekends in het Gemeentemuseum, Kasteelstraat 16 en op de weekdagen in AC De Zaat, 5de verd. bij  museumfunctionaris Annick Rooms ofwel via overschrijving op rekeningnr. 000-0413992-93. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

TEMSE. Afgelopen vrijdag is in Temse het Jaarboek 2007 van het gemeentemuseum voorgesteld. Meteen werd ook feest gevierd voor 65 jaar gemeentemuseum, waarvan 25 jaar in de Kasteelstraat 16.