Geen vlekkeloos parcours voor Beveren Lions

BEVEREN. Dit weekend ontmoette Beveren Lions de leider in de competitie, Hoboken Pioneers. De eerste wedstrijd eindigde tragisch voor de Lions, die tot het begin van de laatste inning de stand op 0-0 hadden gehouden.

Een mislukte pick off bracht een loper van Pioneers in scoringspositie. Een bunt, een denkfoutje in de verdediging en een fielding error zette de basen vol met geen enkele out. Catcher Daan van Geert had al eerder 2 steals onderschept en maakte de eerste out nog wel op de thuisplaat om het punt tegen te houden. Maar met een overthrow naar één konden de Hobokenaren 2 runs scoren. Pioneers had nog maar 3 hits geslagen op pitcher Robin Reyns, maar vond nu drive om nog eens 2 runs binnen te slaan. De slagploeg van de Lions konden maar 4 hits slaan tegen veteraan TJ Antonacci, en kregen 8 strike outs om de oren. Eindscore 0-4.

In de tweede game scoorden Hoboken 2 runs, maar die werden direct beantwoordt door 5 runs van de Lions. Hits van Kevin Reyns, Arne Van Royen en Bram Van Der Biest, en een triple van Robin Jacobs zorgde voor de vroege voorsprong. Lions’ pitcher Merijn De Clerck wist in de eerste drie innings 4 strike outs te gooien, maar veldfouten in de tweede en derde inning brachten de Pioneers langszij. Tot en met de vijfde inning bleef de score 5-5. 

De inmiddels gewisselde pitcher van Beveren kon het slaggeweld van Hoboken niet meer tegenhouden en ook een derde pitcher kon niet verhinderen dat de score op 5-8 kwam. In diezelfde zesde inning kwam catcher Thomas Van den Eynde op base met een hit, en sloeg Jonathan Beck een triple. Coach Sachteleben stuurde hem door om te scoren maar na discussie over de anti-collision rule werd hij door de umpire out gegeven. In de laatste inning scoorde Hoboken hun 9de en 10de punt op een veldfout. De Lions bleven steken op een eindscore van 6-10.

De eerste helft van het seizoen staat Beveren Lions op een derde plaats in de rangschikking. (LS)

 

Lees ook:

Winst en verlies voor seniors Beveren Lions

BEVEREN.  De seniors van Beveren Lions kregen op zaterdag 21 juli de collega’s van Merchtem op bezoek voor twee wedstrijden. Merchtem, tweede in de rangschikking, opende de score. Beveren kon net...

Beveren Lions trokken aan het kortste eind

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions speelde zondag twee wedstrijden tegen Gent. De eerste wedstrijd was, ondanks een 0-7-verlies, aangenaam om te volgen. Enkel aan slag kon Beveren niets...

Kampioen Hoboken Pioneers op bezoek in Beveren

BEVEREN. Beveren Lions ontvingen afgelopen weekend Hoboken Pioneers. Het ging om het laatste competitieweekend in 1BB. De eindranking was al gekend en Hoboken Pioneers kwam als kampioen naar Beveren. 

Geslaagd weekend dames Beveren Lions

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions heeft er een geslaagd weekend op zitten. De dames wonnen hun twee wedstrijden op Borgerhout met 3-15 en 0-11. 

Kadetten Beveren Lions herpakken zich

BEVEREN. De kadetten hebben zich terug herpakt, na het vorige verlies tegen Brussels. Afgelopen weekend namen ze revanche tegen hetzelfde team en lieten geen spaander heel van hun tegenstander. Drew Van...

Beveren Lions opnieuw tegen Brussels Kangaroos

BEVEREN. In eerdere confrontaties met Brussels Kangaroos won Beveren Lions 4 van de 6 wedstrijden. Afgelopen zaterdag was de laatste double header tegen de Brusselaars op hun kunstgrasveld, wat...