Liefhebbers Zaalvoetbal Cup komt naar Oost-Vlaanderen

GENT. De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (LZV Cup) is al een vaste waarde in Vlaams-Brabant en ook de provincies Limburg en Antwerpen beginnen stilaan voor het concept warm te lopen. Vanaf september krijgen ook de provincies Oost- en West-Vlaanderen een editie.

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (LZV Cup) is een zaalvoetbalcompetitie waarvan fair play, eenvoud van inschrijven en een goedkope kostprijs dé drie fundamenten zijn met een nadruk op amuseren. De initiatiefnemers noemen het concept uniek omdat scheidsrechters er niet welkom zijn. "Het concept van fair play en spelen zonder scheidsrechter rust hier volledig op het vertrouwen van de beide ploegen om de eigen fouten toe te kunnen geven. Dit is een unieke constructie waar geen enkele andere competitie gebruik van maakt.", klinkt het. "Resultaat? Wedstrijden die draaien rond het spelen van voetbal in een vriendschappelijke omgeving."

Binnen de provincie Oost-Vlaanderen kunnen ploegen terecht binnen de regio’s Aalst, Dendermonde, Gent, Oudenaarde en Waasland. In West-Vlaanderen kunnen teams dan weer spelen binnen de regio’s Brugge, Kortrijk, Middenkust, Roeselare en Waregem.

werking

De verschillen met andere zaalvoetbalbonden zijn niet zo talrijk. LZV Cup werkt ook met een kalender, een klassement en dezelfde regels zoals elke andere klassieke zaalvoetbalcompetitie. Het grote verschil is de focus op het creëren van competitie die voor iedereen toegankelijk is met een lage instapdrempel, ongeacht talent of niveau, iedereen is welkom. Die lage instapdrempel vertaalt zich ook naar de weinige administratie die nodig is om in te schrijven. Een mailtje versturen en het lidgeld (€197) overschrijven op het rekeningnummer zijn de twee simpele stappen die een ploeg moet ondernemen om deel te kunnen nemen. Het lidgeld is een volgende troef van deze organisatie.

ontstaan

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup ontstond een tiental jaar geleden toen toen Kris Verbert zich met zijn eigen zaalvoetbalploeg inschrijven voor een zaalcompetitie. Omdat het seizoen al was gestart waren ze te laat en konden ze niet meer deelnemen. In plaats van te wachten tot volgend seizoen besloten ze op zoek te gaan naar ploegen die met hetzelfde probleem kampte. Toen ze een achttal ploegen bij elkaar hadden gekregen speelden ze om de beurt tegen elkaar zoals een gewone reeks maar zonder scheidsrechter. Zo is het idee van LZV Cup ontstaan. Met 14 regio’s in drie verschillende provincies, 366 ingeschreven ploegen en ongeveer 5500 spelers groeide LZV Cup uit tot één van de grootste zaalvoetbalcompetities in Vlaanderen.

Ploegen die geïnteresseerd zijn kunnen extra informatie vinden rond inschrijven op de website lzvcup.be. (mb)

 

 

Lees ook:

HAMME. Zo’n 1600 leden van de Hamse Zaalvoetbal Liga dreigen geen plaats meer te hebben in sporthal Meulenbroek in Hamme, waar ze hun wedstrijden spelen en trainingen houden. Dat komt omdat ARB...

LOKEREN. Wie op zoek is naar een sportieve hobby schuift alle storende elementen best even aan de kijken. In Lokeren is er de Lokerse Liga, een erkende zaalvoetbalcompetitie bij de Vlaamse...

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase Zaalvoetballiga, aangesloten bij de KBVB departement Futsal, is op zoek naar ploegen, occasionele of recreatieve sporters die hun eerste stappen willen zitten in...