Vijftien gouden medailles voor Contact Karate Beveren op de Open Belgische

BEVEREN. Op zaterdag 1 mei was er te Herenthout het Open Belgisch Kampioenschap. Er namen 7 landen aan deel en met 220 deelnemers was er geen reden tot klagen daar in de Kempen. Het grootste aantal was hoofdzakelijk voor Semi contact. Het light contact was niet zo goed vertegenwoordigd. Voor Contact Karate Beveren  was het succes nog maar eens fenomenaal. De club heeft duidelijk haar limiet nog niet bereikt. Dat bleek ook nu weer.

In het teamfight was er goud bij de cadets met Joyce Poppe, Katinka De Clippeleir, Smet Charlotte en Joyce Van Den Brande. Deze meisjes deden mee bij de jongens en dit is gewoonweg fantastisch. Het andere cadetsteam jongens, werd ook nog mooi 3de met Jonas Masyn, Michel Smet, Danté De Maeyer en Kyandro Lebon .
Bij de juniors teamfight was het goud voor Nick Ramael, Wout De Backer en Evelyn Neyens. Zij hadden totaal geen tegenstand van formaat maar zij zijn dan ook alle van uitzonderlijke klasse.

Dan was er ook nog goud voor de heren met Youri Van Hove, Wietse Goijens en Bjorn Van Hoyweghen. Er stond geen maat op deze jongens die met groot overwicht alle teams uitschakelden. Wat een klasse!
Er waren ook nu weer 15 gouden, 10 zilveren en 9 bronzen medailles wat uitzonderlijk knap is.

Bij de reeksen behaalden de volgende leden goud , Joyce Poppe cadets - 32 kg, Ian Kinders cadets - 28 kg,  Katinka De Clippeleir cadets - 37 kg - 42 kg, Charlotte Smet cadets + 47 kg,  Evelyn Neyens juniors - 55 kg en seniors - 60 kg, Nick Ramael juniors - 63 kg en seniors - 69 kg,  Wout De Backer - 57 kg juniors - 57 kg seniors, Wietse Goijens seniors - 63 kg, Lesley Van Acker seniors - 79 kg, Youri Van Hove seniors - 84 kg, Bjorn Van Hoyweghen seniors + 84 kg.

Het Zilver was voor: Michel Smet cadets - 35 kg, Joyce Van Den Brande cadets  + 47 kg, Wietse Goijens seniors - 69 kg, Lise Masyn cadets - 50 kg , Charlotte Smet cadets - 42 kg , Bryan Beck cadets - 57 kg cadets - 63 kg, Robin Engels cadets - - 52 kg, Merel Van Engelen seniors + 65 kg, Youri Van Hove seniors + 84 kg.

Brons zat er in voor: Danté De Maeyer cadets - 37 kg , Jonas Masyn cadets - 32 kg , Nikolas Maes seniors - 63 kg , Merel Van Engelen seniors - 65 kg , Lesley Van Acker seniors - 74 kg , Steff Leys cadets - 69 kg , Noel Daems seniors - 79 kg , Bjorn Van Hoyweghen seniors - 84 kg , Lesley Van Acker seniors - 74 kg in light contact .
Als refs werkten mee: Cools Marc , Van Acker Robert, Van der Venne Kenny, Staut Ray en ook Bjorn Van Hoyweghen die bij de jeugd ook scheidsrechter was.

Coach Marc De Block keek terug op een zeer geslaagd tornooi. "Vooral nu ook onze kleinsten meer en meer op topniveau geraken en dit is toch belangrijk want nu onze beste  juniors stilaan naar de volwassenen gaan, staan er binnen enkele jaren anderen klaar om hun taak, die ze uitmuntend hebben doorgemaakt met vele wereld - en Europese titels, over te nemen."

Contact Karate Beveren presteert, zoals ze dat zo tekenend zeggen, aan de lopende band. De sporters worden geroemd om hun technisch kwaliteiten en de mooie wedstrijden die ze keer op keer leveren op de tatami.
Marc De Block: "Er is geen enkele club in Beveren die dit presteert. Maar onze jongens en meisjes moeten hiervoor keihard trainen en dat doen ze elke week met veel plezier , zelfs buiten de clubtrainingen komen ze nog samen trainen. Gewoonweg prachtig. Het is dit jaar al de 9de topprestatie die onze club presenteert en dan speken we nog niet van de ruim 20 jaar dat we dit al doen."
 
De coach besloot met een tip voor het gemeentebestuur: "Ik koester de hoop dat we door onze gemeente hiervoor eens beloond worden voor al dit prachtige werk. Beveren is niet enkel voetbal waar massa´s geld in wordt gestoken zonder resultaat." (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Contact Karate Beveren was er bij op het grootste kickboksevenement van Europa met meer dan 2500 deelnemers uit 35 landen .Van vrijdag tot maandag werd dit grootste semi & light contact...

BEVEREN. Van vrijdag tot maandag vertrok Contact Karate Beveren met 18 personen richting Athene om daar mee te doen aan de Open Athens. Er waren meer dan 1000 deelnemers uit 16 landen en 13 daarvan...

BEVEREN. Vorige zaterdag  vond te Oostakker het Vlaams Contact Karatekampioenschap plaats waaraan er deelnemers waren uit verschillende federaties zodat Contact Karate Beveren zich kon meten en zien...

Deze groep van Contact Karate leverde puik werk in Dublin.BEVEREN. Van vrijdag tot maandag ging Contact Karate Beveren met 12 kampers richting Dublin Ierland om daar deel te nemen aan het...

BEVEREN. Een negental atleten van Contact Karate Beveren trokken het voorbije weekend naar Sheffield om deel te nemen aan Judgement Day. In totaal namen 420 deelnemers uit 20 landen deel aan kampen,...

BEVEREN. Marc De Block, voorzitter van Contact Karate Beveren en meteen ook de coach en de trainer, heeft weer ondervonden op welk hoog niveau hij zijn leden heeft gebracht. En het is ook een enorme...