Basketbalclinic met Tony Van den Bosch

Image
Tony Van den Bosch, de 56-jarige Antwerpenaar en ex-topspeler, is een onderlegd opleider.
ZWIJNDRECHT. In de sporthal werd een opleiding tot basketbalcoach gegeven. Het was een organisatie van de sportdienst regio Rivierenland i.s.m. de gemeente Zwijndrecht Niet minder dan 45 deelnemers schreven in om naar de lessen van Tony Van den Bosch te luisteren en te kijken naar demonstraties. Tony is in ons land een basketgrootheid die in zijn sportieve carrière, speelde voor Maes Pils Mechelen, Sunair Oostende en Spirale Liège. Hij werd 100 keer voor het nationale team geselecteerd. Was coach van de nationale ploeg en geeft les bij BLOSO.

In de Zwijndrechtse sporthal waren dus heel wat trainers van basketclubs uit heel Vlaanderen aanwezig om zich zo op de ‘clinic’ meet te bekwamen. In een eerste deel werd gewerkt rond defence-opbouw voor jongeren. Na een pauze kwam offence-verbeteren van de offensieve kwaliteiten van jeugdspelers aan bod. Een demonstratiegroep van jonge spelers werkte mee.(r.d.)

Image
Tony Van den Bosch beschikte over een groep jongeren die een demonstratieteam vormde. Op de tribune volgden baskettrainers mee.

Image
Sportfunctionaris van de gemeente Zwijndrecht, Annemie Van Mieghem, verwelkomde de deelnemers.