Komt de Tour weer naar Antwerpen in 2010?

REGIO. De Waaslanders zullen het zich zeker nog herinneren dat in 2001 de Tour doorheen de regio een rit afwerkte met aankomst op Linkeroever en Marc Wauters als winnaar. De gemeente Beveren had toen aan het oud-gemeentehuis van Melsele de tribune opgesteld waar voor de doortocht heel wat wielervedetten uit het Waasland hun zegje over de Tour kwamen doen.

 

Er is nu sprake om de Tour in 2010 weer naar Antwerpen te brengen maar zeker is dat nog niet. De Ronde van Frankrijk zou in dat jaar kunnen starten in Rotterdam, Utrecht of Düsseldorf. Starten ze in Rotterdam dan komt Antwerpen zeker in beeld als aankomstplaats van de 1ste rit.  Dat zou wel knap zijn: twee wereldhavens door de Tour met elkaar verbinden. Doch niets is zeker. Rotterdam en Utrecht wilden ook in 2009 de Tour al, maar dat ging niet door. Het is nu afwachten wat het in 2010 wordt en of Antwerpen de tourritaankomst krijgt.


Dat het Waasland dan meespeelt, is vrijwel uitgesloten als ze van Rotterdam komen. Tenzij ze een 2de rit opzetten die via de tunnel door Vlaanderen zal rijden naar Noord-Frankrijk. Maar dat is pure speculatie van 'onzentwege'. (R.D.)