Uitblinkers Tour en voorjaar aan start BinckBank Tour 2019

BEVEREN. Volgende week start de BinckBank Tour, de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in de Lage Landen. De eerste namen werden vorige week reeds bekend gemaakt. Nu zijn daar nog een aantal namen aan toegevoegd. Lotto-Soudal zal met Tim Wellens, Tiesj Benoot, Jasper De Buyst en Maxime Monfort aan de start verschijnen. 

De Amerikaanse formatie EF Education First neemt met Alberto Bettiol en Sep Vanmarcke mee. De Italiaan Betiol won eerder dit jaar de Ronde van Vlaanderen. Het Nederlands-Belgisch team Roompot-Charles vaardigt Lars Boom,  Jan-Willem van Schip, Pieter Weening en Stijn Steels af.

De renners krijgen in deze vijftiende editie van de BinckBank Tour een enorm gevarieerd parcours voor de wielen geschoven. De sprinters mogen als eerste smullen, maar ook de tijdrijders krijgen een mooi tussendoortje voorgeschoteld. Voor de klimmers is het wachten tot de rit in Houffalize en de slotrit waar ze de Vlaamse Ardennen intrekken met de prachtige aankomst op de Vesten in Geraardsbergen.

De BinckBank Tour start op maandag 12 augustus met een rit van Beveren naar Hulst. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. Vandaag start de BinckBank Tour, een van de grootste wielerwedstrijden van België en Nederland. Het parcours van de wedstrijd loopt door de Beverse deelgemeenten, Sint-Niklaas en...

REGIO. Golazo Sport heeft de eerste namen bekend gemaakt voor de Binckbank Tour 2019. Die is aan de 15de editie toe en start op maandag 12 augustus met een rit van Beveren naar Hulst. 

BEVEREN.De BinckBank Tour 2019 start op maandag 12 augustus in Beveren.  De enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd in de Lage Landen is aan de 15e editie toe en geldt als de ronde bij uitstek voor...