Wielerweek ik Vrasene

VRASENE. Vanaf 13 juli wordt het 56ste wielerjaar van Vrasene georganiseerd door ‘De Vrasense Wielervrienden’. Het bestuur bestaat uit stichter Floribert Vermeiren, de bestuursleden Johny Vermeiren, Luc Van de Vyvere, Alfons Colman, Dirk Meersman, Erik Soetens en Marc De Meyer, en voor de public relations zorgt Gerry Van Gasse.  
Het CHW (Comité ter Heropleving van de Wielersport) uit Beveren zal opnieuw medewerking verlenen aan de drie wedstrijden.

nieuwelingen op zondag 13 juli

Voor de tweede maal op de affiche van het 56ste wielerjaar in Vrasene staat de wedstrijd voor nieuwelingen in de Grote Prijs Bomarzo op zondag 13 juli om 15 uur. Er worden 10 ronden afgelegd over een afstand van 64 kilometer. Start en aankomst aan café ’t Sleutelhof in de Brugstraat te Vrasene. In onze regio zijn er heel wat nieuwelingen actief en ook in Vrasene. Vandaar dat de organisatoren dit luikje opnieuw in hun programma opnamen. Vorig jaar was de winnaar Zoran Dhondt. 

juniores op woensdag 16 juli

Op woensdag 16 juli om 16 uur zetten de juniores opnieuw aan in Vrasene in de Grote Prijs BMW De Schepper en Ereprijs Hollanders. Er zijn drie wedstrijden die dag, waarbij er nog wordt gekoerst in Opwijk en Ransberg-Kortenaken (klimwedstrijd). 

Vijf jaar geleden, bij de eerste vernieuwde editie van deze junioreskoers in Vrasene, kwamen 83 renners een rugnummer afhalen en ging de overwinning naar Niels Reynvoet en dit na een spetterend koersverloop. Er stonden bij die editie juniores met naam en faam aan de start uit zowel binnen- als buitenland. Dan wonnen achtereenvolgens Stef Wauters, Laurent Pieters. de Duitser Nils Polit en vorig jaar was het dan de beurt aan Gill Meheus en waren er 73 deelnemers. Ze willen in Vrasene nu al tekenen voor dat deelnemersaantal. 
Er worden 15 ronden afgelegd voor een totale afstand van 96 km. Start en aankomst aan café ’t Sleutelhof in de Brugstraat te Vrasene.

vrouwen-elite op vrijdag 18 juli

De Vrasense Wielervrienden hebben intussen reeds drie jaar geleden uitbreiding gezocht van het wielerprogramma met een wedstrijd voor dames-elite. Deze wedstrijd, de 4de Grote Prijs Marc De Meyer, gaat door op vrijdag 18 juli om 18 uur. Er worden 15 ronden afgelegd voor een totale afstand van 96 km. Start en aankomst aan café ’t Sleutelhof in de Brugstraat te Vrasene. Drie jaar geleden waren er 53 deelneemsters en won de Nederlandse Kim De Baat. Twee jaar terug ging de overwinning naar de Australische Amy Bradley en er waren 50 deelneemsters. Vorig jaar was een compleet succes met Kelly Druyts als winnares en 89 deelneemsters. 

diverse wielerwedstrijden op zondag 20 juli

Op zondag 20 juli komt het laatste luikje van het wielerprogramma van Vrasene aan bod, want dan is er nog een mooie affiche in organisatie van De Brugvrienden en WTC Vrasene. De jongste jaren bleek dit meer dan een schot in de roos. 
De 3de Grote Prijs van Vrasene wordt verreden om 12.30 uur voor leden van de wielerclubs uit Vrasene en inwoners van Vrasene. De afstand bedraagt 39 km verdeeld over 6 ronden. Er wordt 100 euro prijzengeld voorzien. Voorinschrijvingen via Peter Bolssens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0494-29 83 77) of Hugo Van Remoortere (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0475-58 67 00).

Om 14 uur is er de 14de Grote Prijs van Groot-Beveren voor wielertoeristen zonder vergunning. Er wordt 250 euro verdeeld en de afstand bedraagt 52 km (8 ronden). Het 26ste Open Kampioenschap van België voor toeristen (iedereen toegelaten - open categorie) wordt verreden om 16 uur over 78 km (12 ronden) met 500 euro prijzen. Voor de eerste Belg is er een kampioenentrui, en prachtige palmen en medailles voor de top drie van deze wedstrijd. De kampioenenpalm wordt geschonken door Schilderwerken Patrick Santon. 
Voor alle wedstrijden start en aankomst aan café ’t Sleutelhof in de Brugstraat te Vrasene. (flvdv)

 

Lees ook:

KLEIN-SINAAI. Vorig jaar liet Het Vliegend Wiel in Klein-Sinaai noodgedwongen verstek gaan voor de jaarlijkse wielerwedstrijd voor dames. Door kalenderperikelen koos het sportcomité er voor om de...

WAASLAND. In de wielersport zit de transferperiode er op en bij Wielerteam Waasland Hudiko hebben ze een satnd van zaken opgemaakt. Een viertal renners verlieten de club: bij de juniores waren dat...

VRASENE. De Vrasense Wielervrienden zijn zowat de redders van het wielerdorp geworden door, na het ter ziele gaan van de Smishoekvrienden, zelf het initiatief te nemen om op de woensdag van de...

BEVEREN. Komende week passeert de Baloise Tour in Beveren. De bruisende gemeente zal op 24 en 25 mei bezet gebied lijken. Heel wat winkel sluiten die dag de deuren omdat klanten niet tot in de zaak...

BEVEREN. Goed nieuws voor jongeren die wielrennen en studies willen koppelen. Bij het Koninklijk Atheneum Beveren-Waas kunnen zij vanaf het eerste middelbaar ASO/TSO studies te combineren met...

VRASENE. Op de dag dat ze in Frankrijk de Nationale Feestdag vieren, vieren ze in Vrasene de jaarlijkse kermis. Op woensdag 14 juli wordt de wedstrijd voor juniores WBV georganiseerd en zoals het...