Wim Lagae wint reuniewedstrijd De Steendoodtrappers

TEMSE. De reüniewedstrijd van De Steendoodtrappers, één van de wielerwedstrijden van Velle-kermis, werd op zondag 12 augustus voor de derde keer gewonnen door Wim Lagae. Rond 14.30 uur verschenen 23 deelnemers aan de start. De 24ste was burgemeester Luc De Ryck maar die rijdt sinds z’n hartoperatie in 2006 nog enkel symbolisch de eerste 2 verplichte rondes mee achter de wagen. 

Wordt de race traditioneel gedomineerd door het trio Roger Hoof - Rudy Coppens - Wim Lagae, dan ontwikkelde zich nu een heel ander scenario. Al van in de eerste ronde koos Wim Lagae het hazenpad, aanvankelijk in gezelschap van Luc Roggeman. Toen hun voorsprong opliep tot 45”, ging Roger Hoof in de tegenaanval. Luc Roggeman loste vooraan de rol, maar Roger Hoof slaagde er niet in de kloof te dichten. Achter Wim Lagae werd niet efficiënt gejaagd, zodat de kloof nog toenam. Aan de eindmeet had de winnaar 1’45” voorsprong. Voor de tweede plaats werd het een groepssprint en daar deed Dirk Batens, winnaar van vorig jaar, zijn reputatie van spurtbom alle eer aan. Hij haalde het voor Rudy Coppens, Roger Hoof, François Van De Vijver, Luc Van Steelandt en Marc Van Cleemput. 

In de algemene rangschikking leidt Roger Hoof onbedreigd (292 punten), 2de is Rudy Coppens (232), 3de Walter Pyl (209), 4de Wim Lagae (176), 5de Erik Westerlinck (147), 6de Freddy Hoof (144), 7de Dirk Batens (141), 8ste Luc De Ryck (116), 9de Jef Vermeiren (104) en 10de Gaston Hoskens (103).

Op de prijsuitreiking in lokaal De Click werd een aparte prijs uitgereikt aan de enige Steendoodtrapper die aan alle 26 edities heeft deelgenomen: Jef Vermeiren.

De koers van De Steendoodtrappers is enkel bestemd voor leden. Het oudste lid, Roger Van Hoye, is 69 en eindige 8ste. Het jongste lid, de 32-jarige Gian Van Haute, nam dit jaar niet deel.

Bij de dames ging de titel net als de vorige jaren naar Katty De Bruyn voor Marleen Van Mulcken. (mb)