WTC Torentrappers lanceert eerste dames wielertoeristenteam

LOKEREN. Zondagochtend houdt WTC Torentrappers in Lokeren het eerste Dames Wielertoeristenteam boven de doopvont. Het team werd 'Ladies Cycling Team'.  Aan belangstelling bleek er geen gebrek. Van bij de start vertegenwoordigen de fietsende dames meteen 30 procent van het aantal leden van WTC Torentrappers.

Aan de lancering van het Ladies Cycling Team gaat een jaar voorbereiding vooraf maar zondagochtend om 9 uur is het zo ver. De damesploeg wordt gesponsord door Johanna Cars en Huurmijnchalet.be. "Doel van het damesteam is in de eerste plaats om dames op een gezellige manier aan het fietsen te brengen. De instapdrempel is hierbij zo laag mogelijk gehouden. Een goede fiets - géén stadsfiets uiteraard - en een beetje basisconditie volstaan om vanaf de start goed te kunnen volgen.", zegt voorzitter Ivo Van Vlerken.

WTC Torentrappers voorziet in het begin van het seizoen elke zondag twee kopmannen om de dames te begeleiden. Dat is noodzakelijk volgens kopman Jean-Pierre Roels. "Het tempo onder controle houden is mijn eerste taak, want dames zijn soms competitiever dan heren.", aldus Roels. "Mijn tweede taak is om de mooiste parcours in het Waasland aan de dames voor te schotelen en mijn derde taak is de technische assistentie. Niet dat de dames dat niet allemaal alleen kunnen hé, maar we moeten er zorg voor dragen dat dit een succes wordt. Eens het seizoen wat gevorderd is, kunnen ze best alleen op stap."

Sponsors Johanna Cars en Huurmijnchalet.be hebben de dames een gepaste tenue bezorgd. "Er zijn wielerteams in overvloed, maar de dames worden steeds verwaarloosd of ergens letterlijk achteraan een mannengroep gevoegd.",  weten Sven Van Bauwel van Johanna Cars en Stefaan Schatteman van Huurmijnchalet.be. "Bij WTC Torentrappers hebben ze dit ingezien en hebben ze volledig naast hun herenteam een echt damesteam opgericht met een eigen rittenschema. Voor ons als sponsor was dat een nieuw gegeven. Iets waarvoor we ons willen engageren." (mb)

 

 

Lees ook:

REGIO. Te Sint-Niklaas werd het nieuwe dames wielerteam Sengers Ladies Cycling Team officieel voorgesteld. Het is een club waarvan de naam verwijst naar de hoofdsponsor. Het is ter wereld gekomen in...

REGIO. Met het opdoeken van het Royal Antwerp BC Ladies Team en het Beneluxteam verdwijnen er volgend seizoen twee gevestigde waarden in het dameswielrennen. Filip Thoen ex-renner en Marc Bracke...