Beveren aankomstplaats in derde rit Ronde van België

BEVEREN. Het Beverse gemeentebestuur is er in geslaagd om de aankomstplaats voor een rit in de Ronde van België naar Beveren te halen. De derde rit van de vijfdaagse vertrekt in Knokke-Heist. Als de renners in Beveren aankomen, hebben ze ongeveer 170 kilometers in de benen zitten. Een groot volksfeest moet duidelijk maken dat de wielersport geliefd is in de gemeente. 

Vrijdag 25 mei is W-day in Beveren. Die dag komt rond 15.30 uur de derde rit van de Bank van De Post Ronde van België aan in Beveren. De renners vertrekken in Knokke-Heist en zullen ongeveer 170 kilometer verder via de Bellestraat op de N70 oprijden tot in Beveren. In het Waasland volgt nog een aparte ronde: via Vrasene naar Verrebroek, Kieldrecht en daarna naar Meerdonk en De Klinge, om daarna terug via Sint-Niklaas langs de N70 naar Beveren te rijden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen de renners nog een kleine ronde voorgeschoteld: via Vrasene naar Nieuwkerken en Sint-Niklaas en terug naar Beveren. De aankomstplaats wordt voorzien in de Gravendreef, ter hoogte van het politiekantoor. Beveren zal instaan voor de organisatie van de aankomst en een deel van het VIP-gebeuren.

Het is niet de eerste keer dat een grote wielerwedstrijd in Beveren aankomt of passeert. In 1996 en 2001  passeerde de Ronde van Frankrijk door de gemeente. Dat bracht toen heel wat volk op de been. Ook nu verwacht Beveren een massa wielerliefhebbers en voorziet een heus volksfeest. Het programma krijgt de komende weken een concrete vorm. De gemeente rekent alvast op de medewerking van lokale wielerverenigingen, middenstanders en horeca. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Het Beverse college gaat principieel akkoord om in 2013 opnieuw als gastheer op te treden voor de Ronde van België, die vanaf dit jaar 'Baloise Belgium Tour' heet. Beveren zal op vrijdag 24...