Twee Wase dames van de RABC Ladies reden mee in Frankrijk

Image
De ploeg van RABC Ladies met 3de van links Cindy Vandermeulen en 4de links de blonde Nana Steenssens.
WAASLAND. De Anwerpse Wielerclub RABC Ladies reed zondag in het Franse Cholet. Er stonden 157 rensters aan start voor 16 ronden van 5.1km met telkens een lichte helling van 500m. Ook de Wase dames Cindy Vandermeulen uit Stekene en Nana Steenssens uit Zwijndrecht, reden mee. Het was de eerste wedstrijd van de Coupe de France. Van bij de start werd het een heel nerveuze bedoening wat resulteerde in een massale valpartij van een 30-tal rensters aan het eind van de 1e ronde.

Cindy Vandermeulen en Lien Beyen waren hierbij betrokken, voor Cindy meteen einde wedstrijd, Lien kon na een tijdje terug vertrekken maar het grote peloton heeft zij nooit meer terug gezien. Buiten kneuzingen en blauwe plekken valt de schade voorlopig nog mee.
2e ronde, 2e valpartij... Dit kaar lag Nana Steenssens erbij. Het peloton lag hierdoor in verschillende stukken en na een rondje achtervolgen was alles weer samen. Daarna regende het aanvalspogingen en bijna telkens was er iemand van RABC aanwezig. Nana probeerde het met een viertal, daarna was Froydis Waersted aan de beurt en ook Katia Verstraete mengde zich in een ontsnapping

Met nog 3 ronden te gaan nam Nana samen met een groepje van vijf een kleine voorsprong, een kleine ronde verder was alles te herdoen waarna onmiddellijk 4 Franse meisjes wegsprongen en dat was de definitieve ontsnapping die mochten sprinten voor de zege. Florence Girardet won de wedstrijd en Nana Steenssens won op overtuigende wijze de spurt van het peloton voor de 5e plaats.

 

Image
De ploeg van RABC Ladies met 3de van links Cindy Vandermeulen en 4de links de blonde Nana Steenssens.

In de buik van het peloton maar na een knappe wedstrijd, werden Katia Verstraete 40e, Froydis Waersted 47e en Sanne Van Reusel 80e.(Rolf Duchamps)