WZK Waterpolo net niet kopje onder

SINT-NIKLAAS. Afgelopen zaterdag speelde WZK Waterpolo (Wase) een belangrjke wedstrijd tegen Strombeek. Gesteund door muziek, gebracht door een dj, maakte de Wase ploeg geen goede beurt in een bijna tot de nok gevuld Sinbad.

In de eerste en tweede periode van de wedstrijd konden enkel André Babak en Alain Janssens de thuisploeg een doelpunt schenken in een westrijd die vooral gekenmerkt werd door gemiste kansen voor Sint-Niklaas en sterk spel van Strombeek. In de derde periode kon de Wase ploeg niet scoren waardoor de vierde en laatste periode werd gestart met een 2-5-stand, in het voordeel van Strombeek. In de vierde periode zette WZK alles op alles om niet kopje onder te gaan. Strombeek deed de Waaslanders nog een penalty cadeau waardoor aan het einde van de wedstrijd 5-5 op het scorebord prijkte. Geen volledig gezichtsverlies voor het Wase WZK maar tevreden zijn ze niet: "Het was eerder een lome wedstrijd. Voorwaar met de nodige spanning gekruid maar qua spelpeil naar onze mening onvoldoende op smaak gebracht.", tekenden we op uit monde van Franky Lyssens.

WZK Waterpolo behoudt z’n vijfde positie in het klassement en houdt Strombeek 2 punten. Volgende week staat alweer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan trekken de Waaslanders naar Tielt. Om hun positie te handhaven moet de ploeg die wedstrijd winnen. Het belooft spannend te worden.

De reserveploeg deed het merkelijk beter: zij wonnen hun wedstrijd met 14-12. (mb)