Nieuw kunstgrasterrein voor Svelta Melsele

BEVEREN. Het A-terrein van voetbalclub Svelta Melsele wordt in kunstgras aangelegd. De nieuwe kunstgrasmat moet extra mogelijkheden scheppen die het plaatsgebrek moeten wegwerken. Momenteel moeten jeugdploegen voor hun trainingen immers uitwijken naar het grasplein naast de parking van sporthal ’t Wit Zand. Dat plein wordt na de aanleg van de kunstgrasmat omgevormd tot parking omdat de parkeer in de buurt heel hoog is. 

"Het A-terrein met natuurgras was tot nu toe voorbehouden aan de A-ploeg en de beloftenploeg om het fragiele grasveld te sparen. Kunstgrasvelden kunnen tegen een stootje. Met deze oplossing kunnen alle leden en trainers onder de beste omstandigheden van hun sport genieten.", aldus Schepen van Sport Katrien Claus. 

Beveren krijgt met de nieuwe grasmat een primeur: als infill zal nl kurk gebruikt worden in plaats van rubbergranulaat. "Tussen de 'grassprieten' van een kunstgrasveld worden korrels (infill) gestrooid om ervoor te zorgen dat de bal ongeveer net zo reageert als op natuurgras. Bovendien maken de korrels het mogelijk dat voetballers slidings uitvoeren zonder schaafwonden op te lopen. Binnen enkele jaren  wordt een  Europees verbod op het gebruik van rubbergranulaat in het kunstgras verwacht.  Daarom krijgt Svelta Melsele de Beverse primeur als eerste kunstgras-voetbalterrein in Beveren met kurkgranulaat als infill. We hopen dat de nieuwe kunstgrasmat de club en de spelers bevalt. Dan kunnen we in de toekomst ook voor andere velden gebruik maken van dit milieuvriendelijker alternatief.", aldus Claus. (mb)