Vierde tennisvoetbaltornooi in Daknam

Image
Maar liefst 60 ploegen treden zaterdag aan in de vierde Flanders Tennis-Foot Cup.
LOKEREN. Zaterdag 6 juni wordt op de kunstgrasvelden op het jeugdcomplex van Sporting Lokeren de vierder Flanders Tennis-Foot Cup georganiseerd. Dat is een tennisvoetbaltornooi dat enkele ex-voetballers op het einde van het voetbalseizoen organiseren. De vorige edities waren steevast op het provinciaal domein in Wachtebeke maar dit jaar wijkt de organisatie uit naar Lokeren.

"Bij Sporting Lokeren zijn we met ons gat in de boter gevallen. De medewerking van de club is enorm. Zeker de jeugdafdeling staat te springen om de handen uit de mouwen te steken. Klaar om er een onvergetelijke dag van te maken. En net dat wilden we met onze nieuwe lokatie bereiken. Bij Sporting heb je een vereniging met een achterban. Bovendien heb je bijvoorbeeld ook de kantine ter beschikking, toiletten en de kleedkamers zijn veel dichter. We kunnen de deelnemers nog meer kwaliteit aanbieden. De komende jaren hopen we ook het aantal deelnemers van Lokeren op te drijven.", legt gewezen AA Gent-verdediger Kenny Verhoene de verhuis uit.
 
"We zetten inderdaad een stap vooruit", bevestigt mede-organisator Jan Van Damme. "Voor mij is het een beetje een thuiswedstrijd. Ik werk wel als kinesist bij FCV Dender, maar ik werk ook nog in de kinépraktijk in de tribune van het Daknamstadion. Even wandelen en ik ben op de jeugdterreinen. Wachtebeke ligt toch een beetje afgelegen voor spelers uit Limburg en West-Vlaanderen. Hopelijk kan ik zaterdag de hele dag aanwezig zijn, want die eindronde met Dender is toch een serieuze streep door mijn rekening. En ook door die van het tornooi, want Dender schreef de voorbije jaren altijd met een paar ploegjes in."

De Flanders Tennis-Foot Cup wordt ook steeds populairder. Bij de eerste drie edities werd het aantal deelnemende ploegen beperkt tot 48 maar dit jaar was er geen houden aan. “Omdat de deadline van 48 ploegen al snel in zicht kwam hebben we de deur open gezet voor 12 extra teams. We zijn nu gestopt bij 60. Dat kan het programma nog net aan omdat we op Lokeren beide Desso-kunstgrasvelden kunnen en mogen gebruiken.”, zegt Mich De Meyst, ex-Eandracht Aalst, “Opvallend is  de afwezigheid van de Brugse Sletjes, de winnaar van de voorbije drie edities met kersverse Rode Duivel Kevin Roelandts. Hij en zijn vrienden kunnen er om uiteenlopende redenen niet bij zijn. Jammer, maar dat maakt het natuurlijk des te spannender voor de andere teams. Want we krijgen sowieso een nieuwe winnaar!"

Net als vorig jaar zal Gilles de Bilde en enkele van z’n vrienden meespelen. Andere min of meer bekende namen zijn Gunther Schepens, Hervé Vanovertvelt, Peter Van Wambeke, Galli Barka, Stijn Vreven, Tony Herreman, Gunther Hofmans, Bob Peeters, Nico Vaesen, Gunther Thibaut, Daniël Simmes, Alain Denil en tal van spelers uit de nationale en provinciale reeksen. Ook leuk is het eerste vrouwelijk trio aan de aftrap.

De Flanders Tennis-Foot Cup begint om 10 uur. De finale wordt rond 17u30 gespeeld. Tussendoor wordt special guests uit de sport-, politieke en showbizzwereld verwacht. Het organiserende kwartet wil nog één ding kwijt: "Voor toeschouwers is die dag wel nog genoeg plaats in ons Jupiler-dorp." (mb)

info: flanderstfcup.be

 

 

Lees ook:

Voetbaltennis is een bijzonder plezante sport die vooral na het voetbalseizoen in de smaak valt bij voetballers uit alle afdelingen. Maar ook de jeugd krijgt nu de kans om het te spelen en voor...

LOKEREN. De Flanders Tennis-Foot Cup, een tennisvoetbaltornooi dat enkele ex-voetballers op het einde van het voetbalseizoen organiseren. De voorbije jaren waren de 60 beschikbare plaatsen al voor...

LOKEREN. Het voorbije weekend werd de vierde editie van de Flanders Tennis Foot Cup georganiseerd. En volgens de organisatoren was het de beste editie tot nu toe: het weer zat mee en het niveau van...