Waaslanders naar de Fed Cup België - USA

REGIO. Het Wereldtennis heeft de interesse in gans Vlaanderen in de greep genomen. Op zaterdag 5 en zondag 6 februari telkens om 13.30 in het Antwerpse Sportpaleis organiseren VTV en Golazo sports in de Fed Cup de strijd België tegen de Verenigde Staten. Het is de eerste wedstrijd in de Wereldgroep.Ons land brengt daarvoor een team in de strijd dat fantastisch mag genoemd worden. Een dream-team.

Kapitein Sabine Appelmans kan rekenen op maar liefst twee Australian Open-kampioenen die we vers van televisie hebben gehaald.  Naast speerpunt Kim Clijsters is er ook An-Sophie Mestach, die het Grand Slamtornooi won bij de junioren. Zij vervangt Justine Henin, die het tennis dus vaarwel zegt. Voeg daar dan nog Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens bij en dan weet je’t wel zeker hoe sterk ons land is.

De Amerikanen zullen aantreden met Bethanie Mattek-Sands, Melanie Oudin, Vania King en Liezel Huber. Het spreekt vanzelf dat de Belgische dames enkel maar denken aan een plaats in de halve finale. Kaarten voor de Fed Cup Belgium-USA kosten per dag 30, 40 en 50 euro. r is elke dag plaats voor 13.000 toeschouwers.
Vanuit het Waasland en het Dendermondse, het Nederlandse Hulst gaat het vlot naar het Sportpaleis van aan de tramterminus in Melsele met tram 3 die een halte heeft pal aan het Sportpaleis zelf. Zo is wereldtennis vlakbij.(r.d.)