Waas biljarten in de Belgische Biljartbond

REGIO. Zaterdag 15 januari om 14 uur wordt in Quality Zele de districtfinale Waasland 2de klasse bandstoten klein biljart gespeeld. Er zijn 4 deelnemers: Pierre Cornelissen van de Kon Sint-Niklase B.A. en de drie spelers van Quality: Philip Coenen, Dany De Saeger en Luc Dhondt. Er wordt gespeeld naar 80 punten en promotie bij 5,72 . De winnaar mag op 19 - 20 maart het Waasland gaan vertegenwoordigen op de gewestfinale. Deze wedstrijden kaderen in het Kampioenschap van België.

Op zondag 23 januari beginnen de wedstrijden in het kader van het Kampioenschap van het District Waasland in 4de klasse bandstoten klein biljart. Er nemen 14 biljarters deel. Ze spelen naar 40 punten en promotie zit er in bij 2,86. De eerste vier zullen de districtfinale spelen in februari.
De deelnemers zijn: BC Bokkenhof: Dirk Peeters en Patrick Stevens. Voor BC Sleepbootje Kieldrecht: Pierre Boerjan, Peter Rosier en Dylan Van Leuvenhage. Voor Kon Gildevrienden Beveren: Willy Haegens, Willy Leemans, Georges Maes en Tom Van Biesen. Voor Kon Sint-Niklase B.A. Wilfried Laureys en Wim Raes. Voor Quality Zele: Luc Peersman, Remi Schepens en Rony Van Bruysel.
Er wordt gespeeld op zondag 23 januari in BC Bokkenhof om 14 uur, maandag 24 januari in de Sint-Niklase B.A. om 19.30 uur; op donderdag 27 januari in Quality Zele om 19.30 uur, op zaterdag 29 januari in KON Gildevrienden om 14 uur, op zondag 30 januari in BC Sleepbootje om 14 uur, maandag 31 januari in KON Gildevrienden om 19.30 uur en op dinsdag 1 februari in BC Quality om 19.30 uur
  
Zondag 16 januari begint in het District Waasland de 1ste ronde van de Beker van België driebanden klein biljart. In het lokaal van BC Bokkenhof Sint-Niklaas is er om 14 uur de partij tussen thuisspeler Werner Backman (21) en Franky Van Mele (14) van Kon Gildevrienden Beveren.  
In het lokaal van de Gildevienden Beveren in het Gildenhuis, start om 14 uur de match tussen Christophe Van Vosselen(27) en Luc Peersman (17) van Quality Zele.
In de Kon Sint-Niklas B.A worden zondag twee partijen gespeeld met eerst om 14 uur Wim Raes (17) van Kon SNBA tegen Peter d'Haens (14) van BC Sleepbootje Kieldrecht. en daarna Bony Van Overschelde (17) van K.SNBA tegen Dirk Peeters (17) van BC Bokkenhof Sint-Niklaas.

Start Beker van België

Op maandag 17 januari om 19.30 uur worden in het lokaal van Sleepbootje Kieldrecht twee matchen gespeeld met Chris Hemelaer (9) van Sleepbootje Kieldrecht tegen Achille De Coninck (21) van Quality Zele en daarna speelt Franky De Witte (14) van Sleepbootje tegen Tom e Ruyte (25) van KSNBA.
Diezelfde maandag om 19.30 uur wordt ook in het Gildenhuis van Beveren gespeeld met eerst Brigitte Vergauwen (11) van Kon Gildevrienden tegen Luc Dhondt (21) van Quality en daarna neemt Georges Maes (11) van Gildevrienden het op tegen zijn ploeggenoot Tom Rotthier (8)
Woensdag 19 januari om 19.30 uur krijgen we in de Kon Sint-Niklasa B.A: Yvan De Ruyte (14) van KSNBA tegen zijn ploeggenoot Gustaaf Garitte (21)
Op die woensdag vind in Quality om 19.30 uur de partij plaats tussen Dany de Saeger (25) en Omer De Block (9) van BC Sleepbootje Kieldrecht.
Vrijdag 21 januari om 19.30 uur wordt weer gespeeld in 't Sleepbootje. Komen daar tegenover elkaar te staan, de thuisspelers Jeffrey De Witte (25) en Johan Goddaert (14)
Tenslotte is ook biljart te zien in deze Beker van België in het Sleepbootje op zondag 23 januari met om 14 uur: Peter Rosier (17) van Sleepbootje tegen Philip Coenen (25) Quality en daarna krijgen we Dirk Jansens (8) van Sleepbootje tegen Robert Muyshondt (14) van de KSNBA.
Werden vrijgeloot in deze eerste ronde: voor KSNBA: Banny Van Goethem (21), Wilfried Laureus (17) en Ronny Brijssinck (14). Voor BC Sleepbootje: Dylan Van Leuvenhage (14), Dirk Van Kerckhoven (21) en Pierre Boerjan (17). Voor BC Bokkenhof ook nog Patrick Stevens (14) (Rolf Duchamps)            
Sleepbootje wint in Beker der Gewesten,.
In de Beker der Gewesten Matchbiljart heeft BC Sleepbootje de 12de ronde met 4-2 gewonnen tegen Quality Zele.
Sleepbootje haalde het met 89% tegen 81%. Peter d'Haens (15) was de enige die verloor. Dany De Saeger (23) speelde uit in 52 beurten. d'Haens had er 10 van de 15.
Johan Goddaert (12) won in 61b tegen Remi Schepens 15) met 12 - 10 (van de 15). Tenslotte won Franky De Witte (12) in 36b tegen Eddy Stuer (12) met 12 - 9. De hoogste reeks in deze ontmoeting was voor Dany De Saeger met 5.

Districtfinale 6de klasse Band

Zaterdag 29 januari zullen 6 biljarters van het district Waasland zich aanmelden voor de rechtstreekse finale 6de klasse bandstoten klein biljart. Deze zal gespeeld worden in de biljartzaal van BC Sleepbootje in Kieldrecht. De te spelen punten zijn 20 en promotie 1,49. De winnaar zal het Waasland mogen vertegenwoordigen op de Gewestfinale op 19 - 20 maart in het district Zuidwest-Vlaanderen.
De deelnemers zijn voor BC Bokkenhof Sint-Niklaas: Didier Thielens, voor BC Sleepbootje: Omer De Block, Tamara De Witte, Chris Hemelaer en Dirk Janssens. Voor Kon Gildevrienden neemt Tom Rotthier deel.
Er zal op drie biljarts worden gespeeld elke speler speelt 5 wedstrijden.

Voorronde disrictkampioenschap 6de klasse drieband

Het kampioenschap District Waasland 6de klasse drieband klein biljart vangt pas aan eind van, de maand op zondag 30 januari om 14 uur in Kon Gildervrienden Beveren met drie matchen met Tom Rotthier (KGV), Leslie Wauman (Nokkenhof) en Dirk Janssens (Sleepbootje).
Op zondag 6 februari om 14 uur in BC Bokkenhof: Didier Thielens (Bokkenhof),Emmanouil Vavourakis (KSNBA), Tom Rotthier (Gildevrienden) en Kurt Van den Eeden (Bokkenhof). Op zaterdag 12 februari om 14 uur in BC Sleepbootje: Tamare De Witte (Sleepbootje), Didier Thielens (Bokkenhof), Dirk Janssens (Sleepbootje) en Kurt Van den eeden (Bokkenhof). Laatste voorronde op zondag 13 februari om 14 uur in BC Bokkenhof met Leslie Wauman (Bokkenhof), Tamara De Witte (Sleepbootje) en Emmanouil Vavourakis (KSNBA)
Er wordt gespeeld naar 15 punten. De eerste vier spelen de districtfinale op 19 of 20 februari

Kampioenschap District Waasland 2de klasse driebanden klein biljart

In het kader van kwalificatie voor het BK in 2de klasse drieband drieban, worden vanaf 25 januari de voorronden gespeeld. Er nemen 16 biljarters deel. Op disndag 25 januari om 19.30 uur wordt gespeeld in BC Sleepbootje Kieldrecht, Woensdag 26 januari in Quality Zele, donderdag 27 januari in Bokkenhof , zaterdag 29 januari om 14 uur in Quality, maandag 31 januari en woensdag 2 februari in Sint-Niklase B.A. Zaterdag 5 februari om 14 uur in BC Sleepbootje, zondag 6 februari 14 uur in Kon Gildevrienden Beveren en eveneens in Sint-Niklase B.A.
Er wordt gespeeld naar 34 punten en eerste vier gaan naar de Districtfinale.
De deelnemers zijn: voor Bokkenhof Dirk Peeters en voor BC Sleepbootje: Pierre Boerjan en Peter Rosier.
Voor Kon. Gildevrienden: Willy Leemans, Didier Segers en Danny Van Vossel.
Voor Kon. St-Niklase B.A.: Wilfried Laureys, Leo Pochet, Wim Raes, Marc Thuy, Bony Van Overschelde, Freddy Willockx en Erik Wouters.
Voor Quality Zele: Luc Peersman, Etienne Saey en Urbain Van Landeghem. (Verzameld door Rolf Duchamps)