Knappe zege van Van Havenbergh in Memorial Van Puyenbroeck Biljart

Image
Het duo Fons Rentiens en Johan Van Havenbergh. Johan, hoogst geklasseerde speler van de Burchtse biljartclubs, zorgde voor een uitstekende partij.
BURCHT. In de eerste ronde van de '10de Memorial Martin Van Puyenbroeck', werden maandagavond reeds drie partijen gespeeld.

Jackie Stock - Frans Van Puyenbroeck (73) speelden tegen Willy Meirsman - Etienne Vervcruyssen (56). Na  18 b wonnen Frans en Jackie met 73 - 49 (van de 56). Frans Van Puyenbroeck speelde af en toe verfijnd biljart, leuk om naar te kijken maar hoge reeksen bleven wel uit. Ook Jackie had grote inbreng en na 13b had hij er al 30 gemaakt en Frans 25. Toen Jackie er in de 15b dan plots 12 liet optekenen kwam het einde stilaan dichterbij.
Willy Meirsman scoorde erg matig en had er na 16 beurten nog maar 11 bijgebracht. Etienne Vercruyssen van zijn kant was wel goed op dreef en hij dacht: wat Jackie Stolck kan, kan ik ook en hij lukte ook een reeks van 12. Zo stond het op 63 (van de 73) voor Jackie-Frans en 46 (van de 56), voor Willy -Etienne . Dus allebei nog 10. In de 18b kon Frans Van Puyenbroeck dan uitspelen met 4 caramboles. Jackie had er 37 en Frans 36 in rekening gebracht. In de andere ploeg had Willy Meirsman er 13 en Etienne Vercruyssen 36.

Piet Dubbeldam - Robert Stroobandt (78) wonnen tegen Dave De Wolf - Dennis Roelands (110) in 19b met 78 - 104 (van de 110). Het meest vlotte biljartspel kwam van Dennis Roelands en dat was maar best ook want zijn maat Dave kwam bijzonder moeilijk op gang. In de 17b lukte Stroobandt er 7 en toen, lag de zege in bereik want het werd 74 van de 78. De Wolf en Roelands moesten er toen nog 12. En dat kregen ze niet meer goed. De Wolf, die tot dan toen slechts 15 caramboles had gemaakt, voegde er nog 6 aan toe maar verder dan 104 kwamen ze niet.

Image
Winnaars Frans Van Puyenbroeck en Jackie Stolck
Piet Dubbeldam met-de-pet had de eer uit te spelen met de 4 resterende punten. Die 4 was ook zijn hoogste reeks van gans de partij! Piet had 21 car. en Robert Stroobandt 57. Bij de tegenpartij zorgde Dennis Roelands voor 83 car; van de 104 en Dave voor 21.

Omdat François Huyghens - Dirk Driessens forfait gaven, werden Fred De Pauw - Rudi Vertongen zo al geplaatst.


Was er dan de partij waar velen naar uitkeken tussen Rosita Heremans - Koen De Broey van Carolus Linkeroever (68) tegen Fons Rentiens - Johan Van Havenbergh (146). Johan was immers de hoogst geklasseerde van alle deelnemers met zijn 167. Rosita - Koen begonnen niet onaardig en in de 2b scoorde Koen vlot een serie van 4. De dame bleef niet ten achter en legde in de 3b een serie van 8 af en haar maat Koen deed er 7 bij. Zo stonden zij al met 23p. Tijd dus voor Van Havenbergh om er wat aan te gaan doen. Hij ontwaakte  en op vrij korte tijd ontdekte hij de juiste weg naar 14 caramboles. Zijn maat Fons bleef brossen.Vanaf de 4b vielen Heremans-De Broey na die goede start ook stil. Mooi toch hoe Johan Van Havenbergh er 10 en 12 aan toevoegde. In de 8b kreeg hij ze een paar keer dicht bijeen langs de band en scoren dat hij deed: serie van 16 of 29 - 64 (van de 146) Maar ook Koen De Broey lukte een paar keer schitterende caramboles. Zo is biljart de moeite waard , biljart op niveau zou je kunnen zeggen. Er volgde een serie van 8 voor Koen.

Image
Winnaars Piet Dubbeldam-met-de-pet en Robert Stroobandt
Na 10 beurten hadden Van Havenbergh -Rentiens er 77 waarvan Johan er al 65 van had gemaakt en Fons amper 12. Hij had het vaak moeilijk en had weinig of geen inbreng in het spel.Maar gelukkig was er de ‘gazettenman” Johan. In de 12b lukte hij een carambole waar gans het lokaal bij knipte, juichte en ‘ho’ riep. Maar ja, is hij niet de beste speler van Burcht? Er groeide een reeks caramboles uit van 24, meteen zijn hoogste reeks tot dan toe. Stand : 48 (van de 68) - 111 (van de 146)

Het duo van Sint-Anneke deemsterde wat weg en kon geen series meer opbouwen. In de 15b moest Johan Van Havenbergh er nog 23 en daat zette hij zich nog eens in groot ornaat voor. Hij speelde zelfverzekerd en het einde schoof steeds dichterbij. Nadat hij er 23 had geschilderd steeg een daverend applaus. Johan had maar liefst 131 caramboles in Vrede Sint-Martinus gelegd. Zij maat Fons Rentiens zorgde re voor 15.
Rosita Heremans en Koen De Broey sloten af met een tekort van 14 punten. Rosita maakte er 18 en Koen 36.

Vrijdag worden weer 4 matchen gespeeld in de eerste ronde:
Peter en Erik Van Puyenbroeck (83) tegen Rita Saelen - Staf van Puyenbroeck (60), Jean Pierre Van Lombergen - Wully Van Puyenbroeck (59) tegen Manuel Willemen - Patrick Meyntrjens (65), Edgard Olislaegers - Marc Brants (124) tegen Bart Rosier - Jurgen Van Havere (78), Bart Heyrman - Franky Mertens (68) tegen Guido Portael - Tony De Pauw (74).
De wedstrijden beginnen om 20u in Vrede Sint-Martinus, Dorpsstraat  Burcht.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BURCHT. Sinds 1998 organiseren de biljartclubs Kon. Wij Willen Beter en Madison dit biljarttornooi. Dit jaar, bij het jubileum van het 10-jarig bestaan heeft KBC Wij Willen Beter...

BURCHT. In november wordt weer de 'Memorial Martin Van Puyenbroeck' biljart gespeeld tussen teams van 2 spelers. Het is reeds de 10de Memorial en de organisatie ligt dit jaar enkel nog bij...

BURCHT. In Vrede Sint-Martinus startte de '10de Memorial Martin van Puyenbroeck', het biljarttornooi dat per twee tegen twee wordt gespeeld. Een formule die in de smaak valt van spelers...

De familie Van Puyenbroeck die met de ‘Memorial’ hulde brengt aan de overleden Martin Van Puyenbroeck. Vooraan de weduwe van Martin.BURCHT. In de kwalificatieronden biljart in de...

BURCHT. Sinds 1998 organiseren de biljartclubs Koninklijke Wij Willen Beter  en  Madison het biljarttornooi "Memoriaal Martin Van Puyenbroeck". Het ongewone, maar tevens...

een voorbeeld van het scoreprogrammaBURCHT. Ter gelegenheid van de 10de Memorial Martin Van Puyenbroeck heeft computerspecialist en biljartspeler Guido Portael een  scorebord voorgesteld dat...