Lokerse Edwig Lamberechts maakt kans op de titel 'Official Personality van het Jaar'

LOKEREN. De Lokerse Edwig Lamberechts is genomineerd in de tweede editie van ‘Official Personality van het Jaar’ van de Vlaamse Sportfederatie. Dit jaar ligt de focus op meer diversiteit in het scheidsrechterkorps.

De Vlaamse Sportfederatie organiseert de tweede editie van ‘Week van de Official’, een initiatief om de officials in de amateursport in de kijker te zetten. Alle sportfederaties in Vlaanderen hebben hun favoriete officials genomineerd. Ook Edwig Lamberechts uit Lokeren is genomineerd. Hij is actief als official bij G-Sport Vlaanderen en op de Paralympische Spelen. Lamberechts ondersteunt de zoekt van de sportfederaties naar meer jongeren en vrouwen in het scheidsrechterskorps. Stemmen op Edwig Lamberechts kan nog tot en vrijdag 4 oktober 12 uur via weekvandeofficial.be.

Bij driekwart van de sportfederaties bestaat het scheidsrechterskorps uit blanke mannelijke vijftigplussers. Drie op de vier sportfederaties willen daar verandering in brengen en zijn op zoek naar meer diversiteit in scheidsrechterskorps.  Met de week van de officials hoopt Vlaamse Sportfederatie meer jongeren en vrouwen warm te maken om als scheidsrechter aan de slag te gaan. (mb, foto: illustratiefoto, © Vlaamse Sportfederatie)