Ruim 200 deelnemers voor 13de RTS Bokkenloop

SINT-NIKLAAS. Running Team Sinaai (RTS) organiseerde op zaterdag 24 augustus de 13de editie van haar Bokkenloop. Ruim 200 deelnemers zakten af naar de Dries in Sinaai. 

Running Team Sinaai introduceerde vorig jaar een nieuw concept in haar RTS Bokkenloop met een parcours door de dorpskern van Sinaai in samenwerking met Sinaai Leeft. Het concept blijkt aan te slaan want met dan 200 lopers spreekt de organisatie van een succes. Kinderen konden deelnemen aan de kidsloop, met een medaille voor elke deelnemer. De volwassenen hadden de keuze tussen vier afstanden van 2,5 tot 10km.  Bij de heren hield Miguel DeClercq zijn winnaarstitel op de 10km vast met een sterke tijd van 33min20sec. Veerle Wuytack werd knap 1ste dame op dezelfde afstand op 44min49sec. Ook op de andere afstanden werden mooie prestaties neergezet en gaven alle deelnemers het beste van zichzelf.

Met de RTS Bokkenloop werd ook de tweede editie van het Sint-Niklaas Loopcriterium afgesloten. Maar liefst 46 sportievelingen werden gehuldigd en beloond met een goedgevuld pakket van Wase streekproducten dankzij hun deelname aan de drie wedstrijden van het criterium: de meiloop van WALO, De Reynaertloop en de RTS Bokkenloop. 

Op 17 november organiseert Running Team Sinaai de Wase Marathon met een 10 mijlwedstrijd, een halve marathon en een ultrarun. Geïnteresseerden kunnen alvast terecht op dewasemarathon.run. (mb, foto's: © Marc Van Hove)

© Marc Van Hove

 

Lees ook:

SINAAI. Running Team Sinaai organiseerde in december de actie ‘Running Team Sinaai Loopt Warm’. Door te lopen of wandelen in de week van 14 december werd geld ingezameld voor Het Open Poortje in...

SINT-NIKLAAS. Running Team Sinaai hield zaterdagavond, 26 januari, haar nieuwjaarsreceptie. Het werd een leuk feestje in de thema ‘Fluo’ en goed nieuws want de club is volgens de cijfers financieel...