Meteen goud bij debuut voor Jïenity De Kler in de duo vrouwenbob 

SINT-NIKLAAS. Op de vierde manche van de Europabeker voor bobslee en skeleton in Sigulda (Letland) is Jïenity De Kler uit Sint-Niklaas samen met stuurvrouw Kelly Van Petegem eerste geworden in de vrouwenbob. 

In haar eerste race voor de Belgian Bullets kon Jïenity meteen haar snelheid tonen als remvrouw door samen met Kelly Van Petegem de overwinning te pakken. Ze versloegen het sterke Duitse team dankzij twee sterke runs. "Ik ben superbli. Dit was mijn eerste race en we halen direct de eerste plaats. Dit had ik absoluut niet verwacht. We stonden tweede na de eerste run achter een sterk Duits team dus we waren niet echt aan het denken aan een eerste plaats maar toen de Duitsers aankwamen en we zagen dat we gewonnen hadden kwamen de emoties wel los.", vertelt Jïenity De Kler.  

De Kler is geen onbekende voor snelheid: komende uit de atletiek (korte sprint) heeft ze met de Belgian Bullets al enkele stages achter de rug. In Letland was het dus haar eerste wedstrijd als remvrouw met de ervaren Kelly Van Petegem als stuurvrouw. Haar volgende stage met de Bullets is in januari met een eventueel een worldcup en een junioren wereldkampioenschap samen met Dora De Haseleer. (mb, foto's: © IBSF (fotograaf: Ģirts Kehris))

foto: © IBSF (fotograaf: Ģirts Kehris)