GBS Kallo winnaar minikrachtbaltornooi

BEVEREN. Op woensdagnamiddag 3 oktober 2012 namen 26 ploegen uit tien Beverse basisscholen deel aan het minikrachtbaltornooi dat de Beverse sportdienst organiseerde in samenwerking met de Beverse krachtbalclub. Op zes krachtveldjes speelden de ploegen 50 wedstrijden in een goede twee uur tijd. Er werd in drie reeksen gespeeld: meisjesploegen in één reeks, de (gemengde) ploegen van het vierde leerjaar en de (gemengde) ploegen van het vijfde leerjaar. 

In de eindstrijd kwamen GBS Kallo en Sint-Martinusschool tegenover elkaar voor de finale van het vijfde leerjaar. Kallo won zeer nipt van met 6-5. In de finale van het vierde leerjaar stond weerom GBS Kallo maar nu tegenover Sancta Maria uit Beveren. Hier werd het uiteindelijk 11-9 voor GBS Kallo.

De meisjesfinale tussen Sint-Rafaël en Sancta Maria stond na de reglementaire tijd op 21-21. Er werd naar één winnend doelpunt gespeeld en dat werd gescoord door de Sancta Maria-schoolploeg.

Aan dit tornooi namen ruim honderd spelertjes deel. Vier krachtbalscheidsrechters waren speciaal vanuit Brugge gekomen om alles in rechte banen te leiden. (mb)

 

Lees ook:

TEMSE. Zowel de mannen als de vrouwen van KBK Temse werkten afgelopen weekend hun bekermatch af.  Bij de vrouwen eindigde de wedstrijd Atlas Varsenare - KBK Temse op 23-10.

TEMSE. Krachtbalklub Temse organiseert op zondag 28 mei voor de vijfde keer de bekerfinales 2017, het krachtbalhoogtepunt van het jaar. De finales maken deel uit van een heus sportweekend dat reeds...