Sportdag voor anders-validen

BEVEREN. Atletiekclub Volharding, De Bron, Spordienst Beveren, en Vesta vzw organiseren op donderdag 7 oktober een tweede sportdag voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar waren er honderd plaatsen beschikbaar die na een week waren gereserveerd. Dit jaar is er plaats voor 150  sportievelingen.

Op donderdag 7 oktober is de atletiekpiste in Beveren de hele dag voorbehouden voor de tweede sportdag voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Waar er vorig jaar plaats was voor 100 personen, is dat aantal nu opgetrokken naar 150. En er is nog een nieuwigheid: een finalereeks 60 meter met of zonder rolstoel met uitreiking van een beker. De sportdag begint om 10 uur 's ochtends met een gezamenlijke opwarming. Daarna kan elke deelnemer in groepen van 15 personen deelnemen aan vier proeven: 60 meter lopen, hindernissenloop/slalom, verspringen en kogelstoten. Elke groep moet in 30 minuten een discipline afwerken. Tussen de proeven kunnen deelnemers meedoen aan atletiekgerichte nevenactiviteiten zoals o.a. een puzzelloop en indoorspelen.

De organisatie benadrukt dat elke proef aangepast is aan rolstoelgebruikers. Voor wie z'n eigen rolstoel niet kan voorbewegen, staat een helpe hand klaar. Het is immers de bedoeling om mensen aan te zetten om te sporten in een optimale omgeving en onder begeleiding.

Inschrijven voor deze sportdag kost 3 euro en kan tot 10 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met Anne Cornu, Veerle Maes of Pieter De Bock op het nummer 03/780 95 40. (mb)