Ruiterclub De Winning huldigde zijn kampioenen

Image
Het bestuur van De Winning: vlnr Gilbert Heyrman, Richard Suy, Sonja Frankie en Luc De Maere.
MELSELE. In de Winningenstraat werd de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst gehouden in de Ruiterclub De Winning. Een gebeuren dat de grote massa aantrok want de cafetaria was te klein. Bij deze gelegenheid worden de reekskampioenen dressuur en springen van 2008 gekroond, de ruiterbrevetten uitgereikt en het programma 2009 voorgesteld. Voorzitter Richard Suy beleefde in zijn 37 jaar lange carrière weer een hoogdag en het moet toch een groot genoegen zijn van de voorzitter van de Beverse Sportraad, Luc De Maere, te mogen vernemen dat De Winning de topper is onder alle ruiterclubs van Groot-Beveren. De club telt bijna 140 leden.

"De Winning is er voor de beginneling en om alle mensen te laten kennismaken met deze sport", aldus Richard. Wanneer hij zijn leden toespreekt, heeft hij altijd oog voor het ludieke. Dat was ook zaterdagavond zo. En dan zit de sfeer er gauw in. Het moet ook wel een goed gevoel zijn voor de voorzitter dat hij op zoveel degelijke medewerkers kan rekenen.

Image
Er was veel volk in De Winning op het jaarfeest.
De infrastructuur werd in de loop van 2008 ook weer aangepakt en zo werden in de stallingen de nodige verbeteringen aangebracht. Hij dankte er voor. Wat Richard Suy thans veel genoegen doet is de cursus initiator paardrijden die voor het eerst mogelijk worden gemaakt in De Winning dankzij de samenwerking met de Vlaamse Trainerschool van Bloso. De cursus wordt ingepast in de Sportkaderopleidingen die worden ingericht en nu ook wordt georganiseerd in het Ruitercentrum De Winning.
Er wordt naar gestreefd zoveel mogelijk leden te vormen tot initiator paardrijden.
De cursus start op zaterdag 7 februari en loopt tot zaterdag 2 mei telkens van 14 tot 20u. De examens volgen dan op 16, 23 en 27 mei. Wie wil deelnemen moet wel het brevet Rijvaardigheid bezitten. Het cursusgeld werd vastgesteld op 200 euro. Inschrijven kan op bloso.be/vts

Nadat De Winning als uitstekend samenwerkt met het gemeentebestuur, de Sportraad en de Vlaamse Liga voor Paardensport, komt er nu met Bloso een nieuwe partner bij. De club zelf probeert de lesgevers ook zoveel mogelijk de nodige ondersteuning te geven en zo ook de ruitersport op een hoger niveau te tillen. Namens Ruiterclub De Winning dankte Richard iedereen die het voorbije jaar heeft samengewerkt met hem.

Beveren kan er op rekenen

Image
Luc De Maere, voorzitter van de gemeentelijke sportraad en bestuurslid van De Winning, bracht felicitaties mee van het gemeentebestuur.
Luc De Maere, bestuurslid van De Winning maar ook Sportraadvoorzitter van Beveren, sprak namens de burgemeester en de schepen van sport die zich beiden lieten verontschuldigen. Voor de schepen was het wel met spijt want één van dochters nam in De Winning nog deel aan de sportkampen. De VZW De Winning en bvba De Winning gingen een sereen huwelijk aan in die zin dat de bvba de uitbaring van de manege zelf is en de vzw is de club die er enkele jaren geleden startte.

De club kende de laatste jaren een enorme groei en dat is te wijten aan het dynamisch bestuur. In naam van de gemeente, en in het bijzonder van de sportdienst, wist Luc De Maere te zeggen dat het was opgevallen welke inspanningen vzw De Winning de laatste jaren deed voor de democratisering van de paardensport.
Op de dagen dat er les wordt gegeven, zijn er zeer veel enthousiaste jonge ruitertjes en ook heel wat ouderen aanwezig. Met hun paarden en met elkaar, brengen ze hier de dagen door.
"Dat verheugd ons zeker", aldus Luc De Maere, "Ook is er de knappe steun die de gemeentelijke inrichtingen telkens mogen ontvangen bij de sportkampen in de krokusvakantie, de Paasvakantie en de herfstvakantie. Vzw De Winning is altijd één van de eerste om ja te zeggen op de vraag om medewerking."
De Winning mag dan ook fier zijn dat het de enige manege is in Groot-Beveren die telkens de steun geeft om mee te doen aan de sportkampen. "Dat moet vanzelfsprekend ook beloond worden en de weerslag is te zien bij de jaarlijkse berekening van de subsidies." Elke sportvereniging in Beveren krijgt subsidies en die worden berekend op wat ze doen, wat ze organiseren. Nu al kan voor 2008 worden gesteld dat vzw De Winning bijna vijfkeer meer krijgt dan de andere rijverenigingen. Dat is te wijten aan de dynamiek van het bestuur maar ook van álle leden.

Ook aan de traditionele activiteiten die door de gemeente worden ingericht, neemt de ruiterclub steeds deel. Dat is zo tijdens de Beverse Feesten, de Olympische straat waar ze nu al twee jaar na elkaar aanwezig waren.
Belangrijk was in 2008 ook dat bij het vooruitziend bestuur een opleidingsdag, georganiseerd door de sportdienst samen met de Burensportdienst, de club er met de meeste deelnemers was om opleiding en EHBO te volgen.
Luc De Maere besloot: "Het gemeentebestuur dankt voor de medewerking het voorbije jaar. Doe zo verder"

de uitslagen

In 2008 behaalden 7 leden het ruiterbrevet A en 1 het B-brevet:
Maaike Claessens, Melissa Daelman, Evelyne Mertens, Ivan Tindemans, Grace Nonneman en Daan De Rechter.
Het B-brevet was ook voor Grace Nonneman.

Image
De ruiterbrevetten A werden in ontvangst genomen door Maaike Claessens, Daan De Rechter en Ivan Tindemans.

De eindklassementen dressuur.
Initiatie A: 1. Rebecca Senft (Burcht) werd kampioen. 2. Björn Cant 3. Saartje Segers 4. Robert Amber 5. Emelie Vets.

Initiatie B: 1. Joyce De Wolf (Hoboken) werd kampioen. 2. Annelien Leys 3.Charlotte Leys 4. Gitte Daelman 5. Sandra Cloostermans.

B1: 1.Maaike Claessens (Bazel) werd kampioen 2. Larissa De Jonghe 3. Daan De Rechter 4. Jordi De Jonghe 5. Laura cant.

B2: 1. Sabrina Conbbaert (Beveren) werd kampioen. 2. Charlotte Bruyninckx 3. Belinda Van Campenhout 4. Ivan Tindemans 5. Maxime Bataille.

In de hogere reeksen:
B3. 1. Andy Anné (Nieuwkerken) werd kampioen 2. Kevin Van Raemdonck.

L1: Talia Leysen uit Melsele werd kampioen.

L2: 1. Thaïsa Van Rompaey (Deurne) werd kampioen. 2. Diane De Laet 3. Tom Malfait 4. Frauk Dhooghe.

Image
De dressuurkampioenen:vooraan vlnr Richard Suy, Sonja Frankie en Gilbert Heyrman. Achteraan vlnr: Andy Anné, Maaike Claessens, Talia Leysen, Thaïsa Van Rompaey, Sabrina Cobbaert en Luc De Maere. Tussenin staan Joyce De Wolf en Rebecca Senf.

Eindklassement springen:
Er was ook een caprillie of een inleiding tot het springen, om het te leren. Het is een soort promotie. Daaraan namen met succes deel: Larissa De Jonghe, Gitte Daelman, Laura Cant, Jordi De Jonghe en Daan De Rechter.

Springen 50/60 cm:
Reekskampioen werd Maaike Claessens uit Bazel  2. Brigitte Ivens 3. Laura Cant 4. Ann Van Steelandt 5. Ivan Tindemans.

Springen 70cm.
Reekskampioen werd Sabrina Cobbaert (Beveren) 2. Daan De Rechter 3. Maxime Bataille 4. Chelsea Boon 5. Kristy De Clercq.

Image

Op zondag 15 februari start 2009 met een wedstrijd dressuur.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

MELSELE. Tijdens de nieuwjaarsreceptie bracht Ruiterclub De Winning hulde aan de laureaten van 2010 maar startte meteen ook het nieuwe werkjaar. De voorzitter Richard Suy legde enkele belangrijke...

MELSELE. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Ruiterclub De Winning vindt plaats op zaterdag 22 januari vanaf 20 uur in de kantine van ruitercentrum in de Winningenstraat 10a  te Melsele. Richard...

Ruiterclubleider Richard Suy kreeg bij zijn toespraak ook de belangstelling van de allerkleinsten.BEVEREN. In het chalet van Ruiterclub De Winning werden traditioneel begin van het jaar de...

MELSELE/BEVEREN. Ruiterclub De Winning heeft een reeks activiteiten op de agenda gezet. Op zaterdag 20 februari organiseren ze daar reeds een Carnavals Bingo avond die om 20u begint en waar...

Op de opendeurdag van Ruitercentrum De Winning, zal ook Fideel, het prachtige Vlaams Paard aanwezig zijn. Het is één van de mooiste paarden uit de regio.MELSELE. Ruitercentrum De Winning uit de...