Week van de Smaak: Aardbeienschuim op de wijze van het Waasland

WAASLAND. Tijdens de Week van de Smaak (18-25 november) proberen we elke dag een ander Waas recept voor te stellen. Vandaag het recept voor aardbeienschuim op de wijze van het Waasland.

 

benodigdheden:
- 1/2 kg aardbeien
- 100 g poedersuiker
- 4 dl room
- 30 g amandelschaafsel

 

Bereiding:

Was de aardbeien. Neem de helft van de aardbeien, leg deze in een glazen schotel en bestrooi met de helft van de poedersuiker. Maak van de overige aardbeien puree en meng hier 2 dl room en de overige poedersuiker door. Giet dit over de aardbeien. Rooster de geschaafde amandelen.

 

Klop 2 dl room stijf.


Garneer de schotel met de stijfgeslagen room en leg de amandelen daarop.

(Bron: Joop van Leeuwarden)