Waasland in beeld (59)

REGIO. Wie door het Wase landschap wandelt, fiets of rijdt, ziet hier en daar wel eens wat opmerkelijk. Rolf Duchamps fietste de afgelopen dagen door Zwijndrecht, gewapend met een fototoestel en kwam terug met een paar leuke foto's. Heb je zelf wel iets leuks opgemerkt? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de akker zijn de kleine pompoentjes achter gebleven, de plastiek is van de serre, de rijen aardbeien doen hun winterslaap maar... we vragen ons af wie van de pompoentjes komt eten? Lusten de vogels dat? De wilde konijnen, hazen?

Het verkeersbord heeft er zich bij neergelegd aan het kruispunt Stenenkruisstraat-Beversebaan in Zwijndrecht. Eigenlijk zijn er heel wat verkeersborden die er ‘gekwetst’ bij staan, krom en scheef. De vraag is hier: hoe geraakt die driehoek van de paal? Er zijn er die door een wagen naar de verdommenis worden gereden, maar dit is gewoon flauw gevallen. Misschien toch een forse duw gekregen?

Aan de tramterminus bekeken we de herdenkingsplaat van de inhuldiging van tramlijn 3 en dat is ondertussen ook al meer dan 10 jaar geleden. Het is nu wachten op de doortrekking van de tram naar Beveren.

Er is in Beveren nog steeds een fietspunt dat is gevestigd aan de tramterminus in Melsele, langsheen de N70. Hier kan men terecht om zijn fiets onder toezicht te stallen, kleine herstellingen aan de fiets te laten uitvoeren zodat men veilig thuis kan geraken en men kan er ook een fiets huren. Wat de fietsstalling betreft, veel fietsers maken er toch geen gebruik van. De meeste tweewielers staan nog steeds buiten tegen de muur van de stalling en in de regen.

Neen, dit is geen beeld uit een griezelfilm maar gewoon de verlichting in de fietserstunnel aan de tramterminus in Melsele-Zwijndrecht. Foto genomen in de namiddag, dus 1. de verlichting brandt ook overdag 2. de tunnel wordt maar weinig gereinigd 3.grafittispuiters zijn er thuis.

Wie voorbij de firma Van Laere in Burcht rijdt, ziet het met grote koppen: ze zoeken er werkvolk met projectleiders, werfleiders, calculatoren. Een originele manier om aan werknemers te geraken en vlak aan een rondpunt, kan men er niet naast kijken.

(rd)

 

Lees ook:

Waasland in beeld (64)

HAASDONK. Gisteren, zondag 18 maart, organiseerden de Haasdonkse Nachtvlinders hun 40ste carnavalstoet. Ondanks het koude winterweer tekenden heel wat carnavalsverenigingen present. Langsheen de...

Waasland in beeld (63)

REGIO. Onze lezers dragen regelmatig een steentje bij aan waaskrant.be. Zo ook lezer Jan Ghys. Hij was afgelopen donderdag, 11 mei, op weg van Sinaai naar Eksaarde. Ter hoogte van het Keysershof was hij...

Waasland in beeld (62)

In Kallo verdwijnt de thermische centrale. Stoomketels weg, schouwen afbreken en wat vroeger als 'EBES' in de volksmond lag, volledig wissen uit beeld. Voor EBES Kallo werd 70 ha poldergrond in...

Waasland in beeld (61)

Laat ons genieten van de natuur in deze tijd van het jaar.In Zwijndrecht heeft de gemeente gezorgd dat men in de Nieuwlandwijk kan verpozen tussen een natuurlijke bloemenpracht.

Waasland in beeld (60)

We keken eens achterom en vroegen ons af hoe het nu was met bepaalde nieuwsonderwerpen. renovatie oorlogsmonumentHet oorlogsmonument op het pleintje aan de Broederschool in de Stationstraat te...