3 op 4 Wase kandidates naar Gouden Twaalf Miss Belgian Beauty

ImageREGIO. Afgelopen zaterdag was het de laatste spurt naar de finale van de Miss Belgium Beauty verkiezing. Naar jaarlijkse gewoonte worden de 12 beste finalistes weerhouden. In de loop van de dag krijgen alle meisjes een hele reeks vragen afgevuurd over politiek, media, hun eigen interesses, enz. Het komt er voor hen op aan om zo vlot mogelijk te antwoorden en te tonen dat ze niet uit het lood te slagen zijn.

 

Na een campagne van 6 maanden met vele voorstellingen voor groot publiek zijn de meeste kandidates het al een beetje gewoon. Zaterdagavond kregen ze de kans om zichzelf te tonen in een zelf ontworpen promostand en mochten ze defileren in avondkledij, bikini en mochten ze hun mooiste moment van de campagne aan het publiek verklappen.

 

"Toch blijft het publiek van de 'Gouden Twaalf' steeds bijzonder", aldus Kimberley De Plucker uit Moerbeke, "Omdat het er die dag echt op aan komt om mee te mogen naar de finale, ben je extra zenuwachtig." Met haar deelname aan de paardenshow Cavalia had ze meteen genoeg in haar mars om zich te kunnen onderscheiden van de andere kandidates.

 

Een andere kandidate uit onze regio, Alis Minea uit Sint-Niklaas was enigszins teleurgesteld met een 9de plaats. Ze is dan wel bij de laatste Gouden Twaalf, maar had zichzelf toch hoger ingeschat. Ze bezocht ongeveer 120 evenementen en haar foto's hingen op vrachtwagens en taxi's. Tijdens haar voorstelling met de jury viel deze schoonheid door de mand en haar punten waren evenredig.

 

De beste score uit de regio was voor Stephanie Michiels uit Hamme. Met haar 1m77 is zij de grootste kandidate. Haar promostand deed denken aan Pole-Pole op de Gentse Feesten. Veel belangstelling alleszins voor de drankjes die Stephanie aanbood aan de bezoekers. Ook de mondelinge proef en het grote aantal smsjes was goed voor een 4de plaats.

 

Minder geluk voor Kelly De Wachter uit Beveren. De leverancier die haar promostand in orde moest brengen haakte vorige week af. Kelly De Wachter had blijkbaar te weinig inspiratie om nog iets anders te vinden dan enkele fotootjes op A4 formaat.

 

Een heel sobere stand in schril contrast met bijvoorbeeld de mooie stand van Evi De Lange die 2de werd. Deze kandidate uit Vilvoorde heeft roots in Roeselare en diezelfde westvlaamse pittigheid is nog duidelijk merkbaar. Veel mooie foto's met een duidelijke link naar de interesse in fotografie en de opbouw van een modellencariere. Ze ziet er inderdaad uit als een model en weet dit van zichzelf. Menig lezer van mannenbladen zou Evi maar al te graag zien schitteren in badplak. Toch blijft deze lerares bijzonder bescheiden. Ze kiest voor de rustige aanpak en ziet Stephanie Michiels als de perfecte winnares, indien zijzelf niet zou winnen.

 

De eerste plaats was voor de mooie Sylvie Dewitte uit Leuven. Met haar prachtige stand en verbale expressie kon zij publiek en jury perfect bekoren. Of ze deze stunt in de finale ook zal kunnen overdoen, wordt nog afwachten.

 

Tijdens de verkiezingsavond zat het publiek net onderuit gezakt, toen Ann Persiguero uit Turnhout van leer stak tegen organisator Ignace Crombe en hem vernederde voor een hele zaal. Ze haalde plechtig een briefje boven en riep: "Ik wil mijn steun betuigen voor ex-vrouw Myriam, dochter Stefanie en Nele Somers. Ik zou Ignace Crombe willen vragen om dringend tot zelfonderzoek over te gaan, beseffend dat er naast hem nog andere mensen op de wereld leven. Stop met het slachtoffer uit te hangen en neem uw verantwoordelijkheid."

 

Crombé reageerde pas bij de bekendmaking van de punten toen alle kandidates op een rijtje stonden: "Ik wil 18 van de 19 kandidates feliciteren met hun prestatie vanavond. Zij deden het zonder briefje en dat is uiteindelijk zoals ik het hen heb geleerd." Zijn blik richting het meisje schoot vuur, maar ze bleef gelukkig overeind na de fictieve kogelregen.

 

Daarna wees hij de journalist van Het Laatste Nieuws aan als diegene die alle vuile roddels heeft verspreid. Hij zou zelfs meisjes en artiesten hebben aangezet niet meer mee te werken aan campagne. De man in kwestie zwaaite fier naar het boe-roepende publiek. Niet beseffende dat hij zichzelf en zijn krant in een negatief daglicht stelt. Crombé eindigde met de woorden: "Lees het nieuws op internet en koop geen sensatiekranten meer als Het Laatste Nieuws." De eerste krant wist hij alvast de mond te snoeren, want er verscheen geen artikels in over de Gouden Twaalf.

 

Op 18 oktober weten we wie na dit turbulente jaar de winnares wordt. Vraag is dan trouwens of Crombé volgend jaar nog doorgaat met Miss Belgian Beauty.

 

Tony De Wilde

 

Image
De meisjes van de Gouden Twaalf gaan naar de finale.

 

Image
Kimberley De Plucker

 

Image
Alis Minea

 

Image
Stephanie Michiels

 

Image
Evi De Lange

 

Image
Sylvie Dewitte

 

Image
Anne Persiguero leest haar preek voor. Ignace wordt vernederd.

 

Image
Van Anne Persiguero blijft niet veel meer heel, na de reactie van Ignace Crombe voor het hele publiek.

 

Image
Evi De Lange in badpak

 

Image
Dans in bikini

 

Image
Ignace maakt zich kwaad op journalist Het Laatste Nieuws. Later zou hij de journalist voor volle zaal terechtwijzen.

 

Image
Ignace en vriendin Patricia

 

 

Lees ook:

Miss Belgian Beauty Yoni MousZWIJNDRECHT. Op de veldrit in Zwijndrecht was de kersverse Miss Belgian Beauty, Yoni Mous, als eregast aanwezig. Daar had Brigitte Lietaert, die op het parcours woont,...

Voor Kimberley is het genoeg geweestMOERBEKE. Kimberley De Plucker houdt Miss Belgian Beauty naar verluid voor bekeken. De schoonheid uit Moerbeke werd vooral bekend door de gelijktijdige deelname...

Kimberley De Plucker is 1 van de 20 finalistes voor Miss Belgian Beauty 2009 BEVEREN. De supporters van KSK Beveren keken zondagmiddag met iets meer plezier dan anders naar de aftrap van de...

De kandidates uit Oost-VlaanderenSINT-NIKLAAS. Elf jaar geleden kregen de 20 finalistes Miss Belgian Beauty voor het eerst als opdracht om een 'Bekende Belg' te zoeken. Dit met als doel om...