Veroordeling parachutemoord leidt tot anti-Vermassengroep op Facebook

REGIO. De parachutemoord is al enkele weken hét gespreksonderwerp van de dag. Nu de vermoedelijke dader, Els Clottemans, zonder materiële bewijzen tot dertig jaar cel blijkt het vertrouwen in het rechtstelsel ver zoek. Topadvocaat moet het eveneens ontgelden. Te mediageil, klinkt het op het sociaal netwerk Facebook, waar de pagina 'Anti Jef Vermassen!!! GEEN bewijzen-> GEEN Schuld'-pagina is opgericht.

Veel uitleg geeft de oprichter van de groep niet. De infopagina is blanco maar de commentaren van de meer dan 7.000 'fans' van de pagina liegt er niet om. "Het gezegde 'schuldig tot het tegendeel bewezen is' blijkt namelijk in België plotseling niet meer van toepassing.  Een onschuldige kan veroordeeld worden als er maar voldoende mensen blijven volhouden dat die persoon schuldig is.", klinkt het in een mail die onze redactie bereikte.

Of je de zaak nu volgde of niet, iedereen heeft een mening. Een mening die gevormd is door de berichtgeving in de nationale media, die dossier niet mogen inkijken maar zich moeten beroepen op wat er in de rechtszaal is gezegd. Maar op verschillende fora stellen heel wat mensen zich af wat de gevolgen zijn van de uitspraak in de parachutemoord. Sommigen spreken zelfs van 'roulette-justitie'. Op diezelfde fora wordt advocaat Jef Vermassen vooral verweten te mediageil te zijn. Vergelijkingen met Showbizz Bart zijn daar bijna een logisch gevolg van. (mb)

link: facebook.com/pages/Anti-Jef-Vermassen-GEEN-bewijzen-GEEN-Schuld