Krijg het warm van een 'Goedendag'

Image
Vlaamsche Leeuw, een zoet, licht fruitig biertje, ontstaan bij de viering '700 jaar Guldensporenslag'.
SINT-GILLIS-WAAS. De Amedee Verbruggenkring uit Sint-Gillis-Waas heeft voor de koude winterdagen een pittig opwarmertje klaar: een 'Goedendag'. Het gaat hier niet om een Middeleeuws wapen maar wel om een kruidenjenever op basis van inheemse kruiden, op smaak gebracht met o.a. citroenmelisse, koriander en jeneverbes.

De 'Goedendag'-jenever is een stevige, aangename apero en kan ook gemengd worden met een schuimwijn of champagne.  Door de werking van de kruiden is het ook een uitgesproken digestief. 

De Amedee Verbruggenkring heeft ook nog Vlaams bier 'Vlaamsche Leeuw', ontstaan uit de viering van 700 jaar Guldensporenslag, om de feestdagen mee op te vrolijken. Deze bieren hebben een karakteristieke zoete, licht fruitige smaak.  Vlaamsche Leeuw bestaat in 3 variëteiten: tripel (8,5% vol.), donker (7,5% vol.), blond (5,5% vol.)

Zowel de 'Goedendag'-jenever als het bier 'Vlaamsche Leeuw' zijn verkrijgbaar bij Romain De Grave, Eeckbergstraat 20, te Sint-Gillis-Waas. Bestellen kan via 03/770 70 62. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS/VERREBROEK. De Amedee Verbruggenkring van Sint-Gillis pakt deze maand nog uit met de jenever ‘Goedendag’ en het stevig bier ‘Vlaamsche Leeuw’, hier getoond...