Waasland op de bres voor Italiaanse Fossa

Image
Een aardbeving verwoestte op 6 april het Italiaanse dorpje Fossa. Het Waasland helpt de getroffen inwoners.
TEMSE. Op 6 april 2009 sloeg het noodlot toe voor de Italiaanse regio Abruzzo. In het dorpje Fossa vielen bij een aardbeving vijf doden en 30% van de gebouwen werd met de grond gelijk gemaakt. In verschillende Europese landen startten verschillende solidariteitsacties om de bewoners van de getroffen streek te helpen. Ook in onze regio.

Basisschool Velle-Temse beantwoordde de oproep die in augustus werd gelanceerd door het Sint-Niklase Anfiteatro-amici della cultura italiana. Op woensdag 28 oktober, donderdag 29 oktober en vrijdag 30 oktober maken en verkopen de kinderen van 6A en 6B pompoensoep. De opbrengst gaat richting Fossa, waar het geld zal worden besteed om de Vlaams-Italiaanse medische post verder uit te rusten.

De Temsese school is niet de enige die zich inzet voor de Italiaanse regio. Anfiteatro houdt tot 20 november een verkoop van kunstwerken met een Italiaans thema uit de tentoonstelling 'Impressioni di Toscana'.

Op 16 oktober startte via boekhandels in Sint-Niklaas (’t Oneindige Verhaal), Brugge en Leuven het initiatief ‘Firmato Pieter Aspe’. Door flink te bieden op één van drie exemplaren van ‘Il Quadrato della Vendetta’ - het eerste in het Italiaans vertaalde werk van deze succesauteur - kunnen Aspe-liefhebbers de bevolking van Fossa steunen. Het minimum bedrag staat op € 50,00. Het eindresultaat van deze actie wordt 17 november verwacht.

Op 29 november concerteren leerkrachten en leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Sint-Niklaas met het aperitiefconcert ‘Folk voor Fossa’ in 't Ey in Belsele. De toegangsprijs voor dit optreden bedraagt 7 euro. Tijdens het concert genieten de bezoekers van een glas Montepulciano d’Abruzzo-wijn en ovenverse focaccia. Reserveren kan per sms op 0486 39 57 13 of met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het concert begint om 11 uur. (mb)

 

Lees ook:

De opbrengst van de Sint-Niklase avant-première van 'Vincere' gaat naar de slachtoffers van de aarbeving in het Italiaanse Fossa. SINT-NIKLAAS. Op 6 april vorig jaar werd het Italiaanse...

SINT-NIKLAAS. In het weekend van 21 november strijkt de circustent van Herman Renz neer op de Grote Markt van Sint-Niklaas. In die tent krijgen kinderen 'Sint in de Piste' te zien, een...