Soep op de Stoep: soepbedeling tegen armoede

Image
Welzijnszorg wil in december veel volk op de been om soep te verkopen ten voordele van armoedeprojecten in Vlaanderen en Brussel.
REGIO. In België leven 700.000 mensen in permanente armoede en 1.500.000 mensen op de armoedegrens. De vzw Welzijnszorg, die armoede en uitsluiting bestrijd in Vlaanderen en Brussel, lanceert de actie ‘Soep op de Stoep’. Het is de verzamelnaam voor verschillende soepacties. Actrice Janine Bischops is meter van de actie.

Welzijnszorg hoopt in december zo veel mogelijk mensen, scholen en bedrijven op de been te krijgen om soep te verkopen. Voor jongeren en jeugdbewegingen is er de ‘Soepstrijd’, een actie om zoveel mogelijk liters soep te verkopen. De opbrengst gaat naar armoedeprojecten in Vlaanderen en Brussel. Scholen, bedrijven, jeugd- of andere verenigingen kunnen zich tot 30 november registreren op de website soepopdestoep.be. Wie zich registreert, krijgt van Welzijnszorg een promopakket en communicatietips. De actie binnen ‘Soepstrijd’ die het meeste aantal liters verkoopt, wint een dj-set van 1,5 uur met de festival-dj Dirk Stoops op zijn fuif.

Thuis-actrice Janine Bischops is meter van ‘Soep op de Stoep’: "Ik heb me altijd geëngageerd in de strijd tegen armoede – ook via m’n theaterwerk – dus deze kans wou ik niet laten liggen." Bischops zal bij één school, bedrijf of vereniging zelf de handen uit de mouwen steken om zoveel mogelijk soep te verkopen.

Mogelijk wordt de soepverkoop in december een jaarlijks terugkerende traditie. "Armoede is een structureel probleem dat blijvende aandacht verdient. Door elk jaar in december een warm gebaar te maken, helpen we mensen die in armoede leven op weg naar een beter leven in onze maatschappij.", laat Welzijnszorg weten. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS/ZELE. Eén op vijf ouderen wordt geraakt door armoede en vechten dagelijks om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze worden uitgesloten van de meest noodzakelijke basisbehoeften en zijn...

MELSELE. Zondag 5 december kan men aan de bakkerijen Van Hooricken Verstraeten proeven van soep. Wie wil meenemen, moet een potje meebrengen. Het kadert in 'Soep op de Stoep', een actie ten voordele...

REGIO. Op 19 mei reikt Welzijnszorg voor de elfde keer de 'Prijs Armoede Uitsluiten' uit. Ook dit jaar zet Welzijnswerk mensen en projecten in de kijker die zich engageren rond armoede. Het...