Dinsdag dag van de buren

ImageREGIO. Dinsdag is de Europese 'Dag van de buren', een intiatief om de individualisering in de maatschappij tegen te gaan. In heel Europa organiseren steden, gemeenten en wijkcomités evenementen om mensen samen te brengen. In Oost-Vlaanderen zet de Bond Moyson de deuren van negen kantoren open, waarvan twee in het Waasland: Hamme en Sint-Niklaas. Vorig jaar bracht de 'Dag van de buren' zo'n 300.000 Belgen op de been.

In de Bond Moyson-kantoren in Hamme en Sint-Niklaas kan je terecht voor een gratis receptie, een drankje, een gratis barbecuepakket en een leuke babbel. Bovendien organiseert de bond een wedstrijd rond het thema van de burendag. "Iedereen is welkom aan een van onze deelnemende kantoren, tussen 18.00 en 21.00u. Alle aanwezigen ontvangen een gratis barbecuepakket met een ovenwant, een zakje burenkruiden, een receptenboekje en een deelnemingsformulier voor onze wedstrijd. De winnaar krijgt een gezonde barbecue voor 15 vrienden met wereldkampioen barbecue Peter De Clercq. Op die manier trekken we het thema van de burendag nog wat verder door en hopen we nog meer mensen te sensibiliseren.", zegt Tom Bosman van Bond Moyson. “Als deze actie een succes wordt, dan denken we er aan om in de toekomst het aantal locaties nog uit te breiden en zo nog meer buren samen te brengen."

Naast de burenbabbel in het kantoren van Bond Moyson aan de Leopold II Laan kunnen buren elkaar vanaf 19 uur ontmoenten in de Zonfabriek, St-Antoniusstraat 28 in Sint-Niklaas.

In Kruibeke komen buren vanaf 18 uur samen in de Van Hovestraat, een gelijkaardige intiatief is er in de Molenberg 16 waar buren samen tafelen en nieuwtjes kunnen uitwisselen. Ten slotte zetten de Dorpshuizen in de Langestraat 103 en G.De Cremerstraat36, Kruibeke tussen 17 en 20 uur hun deuren open voor een burenbabbel.

In Hamme zet het kantoor van Bond Moyson aan het Achterthof 90 tussen 18 en 21 uur de deuren open voor buren voor een babbel, gratis drankjes en hapjes.

In Wachtebeke zijn er vanaf 19 uur initiatieven van 't Durpscomité, op de parking van Herwig en Véronique en ter hoogte van het klooster in Wachtebeke dorp. (mb)

info: dagvandeburen.be

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Dienstencentrum De Schutterij in Sinaai heeft gisteren de Dag van de Buren gevierd met een koffieklets in de buurt rond het dienstencentrum. Met een golfkarretje reden medewerkers door...