Cultuurtour brengt cultuur dichterbij

Image
Maak via de cultuurtour kennis met de Hamse cultuur.
HAMME. De cultuurraad start een nieuw initiatief om cultuur en mensen dichter bij elkaar te brengen. Een wedstrijd langs vijf culturele manifestaties, een zgn Tour de Hamme in vijf etappes, moet daarvoor zorgen. Wie een etappe wint, krijgt een citytrip kado. De eindwinnaar wint een droomvakantie van 1000 euro.

De cultuurtour start op 26 april met de Week van de Amateurkunsten en eindigt in november met de slotmanifestatie van de Week van de Smaak. De tussenritten gaan op 23 en 24 mei langs het cultuurcafé aan CC Jan Tervaert, op 26 en 27 juni langs de opendeur van de academies aan de Grote Markt en op 5 en 6 september langs de opendeur van het Archeologisch Museum.

werkwijze

De prijzenpot bevat 2250 euro aan prijzen. Elke etappewinst wordt beloond met een City Trip ter waarde van 250 euro en voor de eindwinnaar ligt een droomvakantie ter waarde van 1000 euro klaar. Meedoen is eenvoudig: bij elke etappe staat een wedstrijdurne met de nodige formulieren. Vul een aanwezigheidsformulier in en gok op het aantal ingevulde formulieren dat de cultuurraad zal ontvangen. De deelnemer die het juiste antwoord het dichtst benadert, wint. Elke etappe is tevens 50 punten waard voor het eindklassement. Elke gok telt bovendien mee voor het ‘nevenklassement’. Wie een etappe mist, kan via vijf voorstellingen in CC Jan Tervaert bonuspunten sprokkelen. Eindwinnaar is de deelnemer met de meeste punten, inclusief de bonuspunten. Iedere deelnemer met aan de eindstreep 250 punten, ontvangt een gratis filmticket via CCJT. (mb)

 

Lees ook:

HAMME. Zondag 1 mei wordt beslist een drukke dag in Hamme. Die dag doet de durmegemeente mee met de 'Week van de amateurkunsten' en erfgoeddag en start Cultour 2011, de jaarlijkse actie om cultuur...

HAMME. De CultuurTour van de Cultuurraad loopt naar zijn laatste etappe tijdens de Week van de Smaak. Mits een kleine inspanning kan men misschien nog een kans maken om ook een van de winnaars van...