Sint-Martinusschool zet Feestjaar in

Image
De nieuwe Directeur Filip Cappaert voor het eerst tussen zijn leerlingen.
BEVEREN. In aanwezigheid van burgemeester Marc van de Vijver en schepen van onderwijs Katrien Claus, werd op de speelplaats van de Sint-Martinusschool de start gegeven van een schooljaar dat helemaal in het teken zal staan van het 100-jarig bestaan van deze wijkschool die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een begrip. De bekende schrijver Julien Van Remoortere liep er school en schrijver Leo Mets gaf er veel jaren les.

 

Het eeuwfeest zal op 16 januari 2009 gevierd worden met een academische zitting in Ter Vesten en dan zal schrijver Julien Van Remoortere de centrale gast zijn. Begin mei 2009 komt er dan een groots feestweekend met o.a. een quiz op vrijdag , optredens der kinderen en zomeer.

 

De opening van het nieuwe schooljaar plaatste ook Filip Cappaert op het voorplan want hij is nu ook directeur van de Sint -Martinusschool samen met Guido Vercauteren die de functie nu al 17 jaar vervult. Directeur Cappaert is overgekomen van de Heilig Hartschool in de Pastoor Steenssensstraat  waar hij het 2de leerjaar deed. Voor meester Ernest Smet wordt het ook wel wat want die gaat zijn laatste schooljaar in en gaat dan met pensioen. Hij zal nog met volle teugen kunnen genieten van een echt feestjaar.

 

Image
De kinderen staan klaar met de ballonnen die de start van het jubeljaar zullen aankondigen.
Alle kinderen kregen een witte ballon waarop het nieuwe logo van de school stond en met een kaartje aan het touwtje zodat verwacht wordt dat er een antwoord zal komen op de vraag: waar is mijn ballon geland?

 

Onder de leiding van directeur Cappaert werd de startplechtigheid van het jubeljaar ingezet. "We hebben hier voor de 100ste keer een start van een schooljaar", zei hij en als verrassing kon hij zeggen dat de leden van het oudercomité in de klas reeds een balpen hadden klaargelegd voor elke leerling. Het bijzondere daaraan was dat het splinternieuw logo van de school er op stond.

 

Image
De onthulling van het nieuwe logo.

 

Twee dames van het schoolcomité stapten dan naar een groot wit bord dat op een steun tegen de muur stond. Toen zij het omdraaiden kwam het prachtige logo van de Sint -Martinusschool te voorschijn. Ook aan de voorgevel langs de Leon Labytstraat, was reeds het logo aangebracht. Het was ontworpen door de directie en de leerkrachten zelf via een computerprogramma. Het resultaat was verbluffend.

 

De Sint-Martinusschool telt 220 leerlingen met een 15-tal leerkrachten. Natuurlijk bij het geheel horen ook nog zo’n 100 kleuters uit de Don Boscoschool op Gaverland en de Sint-Jansschool in de Kasteeldreef.


Image
Het nieuwe schoollied wordt ingezongen.
Nadat de witte ballonnen waren vertrokken, werd het nieuwe schoollied voorgesteld. Een heuse meezinger op muziek van de Beverse componist Fio Van Steelandt. Tijdens de vakantie hadden leerkrachten en kinderen het lied ingezongen in de studio. Het was nu een machtige massazang op de speelplaats.

 

Het  refrein:
"Zoals onze school is er geen één.
’t Is echt kei-goed voor iedereen.
We leren veel en vinden dat zo fijn,
Het is her elke dag een festijn."

 

Een stroofje bezingt ook de actualiteit:

"100 jaar zijn er nu voorbij
Na jongens kwamen er ook meisjes bij.
Dan waren er de kleuters van Don Bosco en Sint-Jan
Elk van ons is nu een Sint-Martinusfan."

 

Zo startte het nieuw schooljaar op de Sint-Martinussschool 1909 - 2009.(ROLF DUCHAMPS)

 

Lees ook:

BEVEREN. In de Sint-Martinuskerk werd in de sacristie een plafond ontdekt dat echt de moeite waard is. Bovendien werd een zijaltaar ook prachtig opgesmukt. Beelden omschrijven dit best. (r.d.)