Beveren laat Fata Morgana-fakkel branden

Image
De Fata Morganawagen met de vlam is eindelijk toegekomen en Hilde brengt ze over naar de sleutelfiguur van Beveren.
BEVEREN. Fata Morgana, het bekende één-programma, sluit haar TV-seizoen af met een groot eindfeest in Kortrijk op zaterdagnamiddag 30 augustus. In de aanloop naar dit eindfeest steken ze in alle gemeenten die ooit deelnamen aan het programma een fakkel aan. Zo kwam ook Beveren aan de beurt.

 

Het ganse gezelschap, aangevoerd door Hilde Verduyn, zat anderhalf uur in de file en arriveerde te laat op de Grote Markt. Hilde overhandigde aan de pui van het gemeentehuis dan de fakkel aan sleutelfiguur Dirk Paternoster. Burgemeester Van de Vijver had andere verplichtingen en kon niet aanwezig zijn. Zo moest Silvie Maes, hoofd van de communicatiedienst, de honneurs waarnemen. Beveren zat in Fata Morgana in 2006.

 

Image
Dirk Peternoster brengt de vlam over op de Beverse fakkel en legt meteen de band voor zaterdag in Kortrijk.
Hilde moet deze week niet alleen en vlam doorgeven, ze moet ook mensen optrommelen om mee naar Kortrijk te komen. En daarvoor heeft ze dus hulp nodig tot ver buiten de grenzen van haar eigen gemeente. Ze moet tegelijk eveneens 200 sleutelfiguren van de voorbije vijf jaar verzamelen. Ze bezocht deze week reeds Limburg en stak donderdag over naar Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Naast Beveren gaf ze in het Waasland de vlam van de fakkel ook door in Bazel en Sinaai.

 

Vijf jaar geleden begon het Fata Morgana-avontuur in Eisden. Nu, zoveel jaren later en nadat iedereen het programma heeft zien uitgroeien tot een succes dat men nooit had durven hopen, is het aan Kortrijk om de reeks in schoonheid af te sluiten met een laatste spetterend feest.

 

Image
Beveren juicht om zoveel mooie herinnering aan, Fata Morgana maar ook om Kortrijk het beste toe te wensen

 

Momenteel loopt Hilde een tiendubbele marathon doorheen Vlaanderen, maar ze heeft natuurlijk in Kortrijk ook een crisiscentrum opgericht, waar deelnemers van voorbije Fata Morgana-edities zich kunnen melden om te vragen hoe ze kunnen helpen.  Bel naar 0485/185 045 en zeg hoe graag jij hen uit de nood wil helpen.

 

Hilde Verduyn wil van deze week vooral een leuke week maken. Ze hoopt veel nieuwe mensen te leren kennen en de inwoners uit Kortrijk samen te brengen. Uiteraard zal ze alles geven om haar opdracht te doen slagen. Het algemene evenement vindt plaats op de Markt van Kortrijk, zaterdag 30 augustus vanaf 13u. Wat Kortrijk moet doen om de sterren te verdienen is niet eenvoudig. Maar het moet lukken.

1. Laat 10.000 mannen en vooral vrouwen in galakledij een Fata Morgana jubileumlied zingen.
2. Maak een verjaardagstaart van 5 verdiepingen voor het hele publiek.
3. Bouw ook een champagnefontein met minstens 15.000 glazen.
4. Als kunstminnende stad moeten jullie er ook in slagen om een openlucht expositie van 5 jaar Fata op poten te zetten waarin er van elke locatie minstens 1 ster in de schijnwerper wordt geplaatst.
5. Laat een vlam vertrekken in Eisden om op alle Fata-locaties een vuur te ontsteken en op zaterdag - vergezeld door minstens 200 sleutelfiguren - in Kortrijk feestelijk onthaald te worden.

 

Image
En de Fata Morganawagen vertrok dan in de richting van Bazel.
Zaterdag moet alles klaar zijn om 13u. Dan komt Sergio ter plaatse en worden de sterren uitgereikt. Waneer alle sterren zijn uitgereikt, zorgen Geena Lisa en Steph Goossens samen met de Fata Morgana huisband voor een muzikaal slot. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

blonde heidi's in HammeHAMME. Afgelopen week stond Hamme letterlijk in het teken van het televisieprogramma Fata Morgana. De hele VRT-crew streek er neer om de inwoners aan te zetten mee te doen....

een fragment van de replica van het tapijt van BayeuxBEVEREN. Na een dispuut van twee jaar is de replica van het tapijt van Bayeux terug in de Beveren. De replica werd twee jaar en vier maanden...

HAMME. Hamme heeft iets met sterren. De gemeente had met radio Forest 24 jaar lang zijn '5 sterrenradio' en dit weekend kan Hamme, net als Beveren, een 5-sterrengemeente worden. Morgen,...

BEVEREN. Meer dan 15.000 mensen waren zaterdag getuige van het middeleeuws spektakel op domein Cortewalle in Beveren. Het middeleeuws spektakel was een opdracht van het tv-programma Fata...

BEVEREN. Het gemeentebestuur van Beveren stelt de kopie van het Tapijt van Bayeux tentoon. De kopie werd door Dirk Paternoster en vele vrijwilligers werd vervaardigd ip opdracht van het...