Wijkcompostering viert vijfde verjaardag

TEMSE. 5 Jaar geleden startten inwoners van de Vroonhofwijk met de eerste wijkcompostering in Temse. Bedoeling was dat de bewoners, na registratie, hun organisch tuinafval deponeerden in compostbakken. Die compostinstallatie werd verzorgd door en groep vrijwilligers, gestuurd door een compostmeester.

 

Vijf jaar later is het project nog steeds een succes, zonder z’n oorspronkelijk doel uit het oog te verliezen. De kerngroep bestaat momenteel uit 8 leden. Een zestigtal gezinnen zijn in het bezit van een toegangsbadge en maken gebruik van de compostinstallatie. Op 25 juli j.l. werd de kerngroep ontvangen in zaal Den Arcke op het AC De Zaat waar schepen Franky De Graeve een woordje van dank sprak voor hun inzet van de afgelopen 5 jaar.

 

Image
vlnr: Wim Vercauteren met zoontje, compostmeester Maria Lobelle, Diane Maes, Lucien Fontyn, Omer Anné, Pierre Bogaert, Jan Spiessens, Robert Vercruyssen en Roger Vaerendonck.
 

 

Morgen viert de compostinstallatie haar vijfde verjaar. De installatie aan het kerkhof in de Vroonhoflan is open van 10.30 tot 11.30 uur. (mb)