Politie vat brandstichter

SINT-NIKLAAS. De politie van Sint-Niklaas heeft gisteren de 27-jarige O.B. uit Sint-Niklaas aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot brandstichting op café Stevy’s in de Houtbriel.

 

De dader wierp gisterochtend om 7.05 uur een plastic fles gevuld met benzine naar de gevel van het café. De fles viel op grond. Daardoor bleef de schade beperkt tot schroeivlekken op de gevel en de toegangsdeur. Er vielen geen gewonden. De man werd eerder die nacht de toegang tot het café geweigerd. Gecombineerd met relationele problemen deden de stoppen bij de man doorslaan.

 

De  dader vluchtte weg met z'n wagen maar ramde tijdens zijn vlucht een verkeerslicht en -paaltjes op de Houtbriel, verkeerspaaltjes in de Ankerstraat, geparkeerde voertuigen op de parking Reynaertpark en een woning op Tereken. Als bij wonder werd bij deze ongevallen niemand gewond.

 

Uiteindelijk werd de dolleman bij het laatste ongeval in Tereken door een politiepatrouille gevat. OB bleek onder invlied van drugs en alcohol. Na verhoor mocht bij beschikken maar zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden voor z'n daden. Wel wrd z'n rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. (mb)